• Turkhane Logo

‘Erdoğan, tükeniş safhasında: Perde inerken çapsızlık ve kofluk var’

Ömer Laçiner, 'Perde İnerken' başlıklı yazısında Erdoğan ve AKP'nin geldiği yeri değerlendirdi.

11:22 31 Ağustos 2021 Salı
‘Erdoğan, tükeniş safhasında: Perde inerken çapsızlık ve kofluk var’
Ömer Laçiner, 'Perde İnerken' başlıklı yazısında Erdoğan ve AKP'nin geldiği yeri değerlendirdi.



AKP ve Erdoğanın bitiş, tükeniş safhasına girdiğini belirten Laçiner, Çapsızlık ve kofluk öylesine ön planda oluyor ki şansı yaver gitmiyor artık mazeretine sığınmak bile imkânsızlaşıyor dedi.

Birikim Dergisi yazarı Ömer Laçiner,  ‘AKP devri’nin başlangıç ve şimdiki durumunu, “Tarihte bir devrin başlayış ve bitiş dönemleri arasında simetrik bağlantılar olması ender görülür değildir. Çoktandır bitiş, tükeniş safhasını yaşamakta olan “AKP devri”nin başlangıç dönemiyle şimdilerdeki halini karşılaştırdığımızda bu simetri adeta net biçimde kendini gösteriyor” ifadeleriyle değerlendirdi.


‘ERDOĞAN, BİTİŞ-TÜKENİŞ SAFHASINDA’ 

‘Perde İnerken’ başlıklı yazısında Laçiner, AKP ve Erdoğan’ın bitiş-tükeniş safhasına girdiğini belirterek, “Çapsızlık ve kofluk öylesine ön planda oluyor ki “şansı yaver gitmiyor artık” mazeretine sığınmak bile imkânsızlaşıyor. Dolayısıyla muhalefetin nerede ve nasıl yanlışlar yapıldığını açıklama zahmetine girmesi bile gerekmiyor: Olanın olduğu gibi görülmesi dahi yetiyor artık. Bu yüzden Saray’ın propagandaya memur kulları orman yangınlarında yangını, sel felaketinde sel görüntülerini, Afgan iltica furyasında sınır geçişlerini göstermeyi yasaklamaya ve cezalandırmaya yeltenmekte bulabiliyor çareyi” ifadelerini kullandı.

‘İKTİDAR, KULLANDIĞI KOZLARINI DA KAYBETTİ’  

İktidarın, devraldığı hemen tüm sorunları daha da ağırlaştırdığını da belirten Laçiner, “Kullandığı kozları da neredeyse tüketmiş bir iktidar, lehine işleyecek herhangi bir faktörün olmadığı bir iç durum ile yine kendi “marifet”iyle oluşturduğu –hemen hiçbir destekleyeninin olmadığı– bir dış ilişkiler ağının ortasında kendi “beka kaygısı”na kilitlenmiş halde çırpınıyor” dedi.

‘GÖREV BİZİM, TERCİH ÜLKE HALKININ’  

AKP-MHP iktidarının –uygar– bir toplum olabilme vasfını büyük ölçüde tahrip ettiğini dile getiren Laçiner, “Artık bitiş, tükeniş çizgisinin eşiğine gelmiş bu iktidarın yerine yabancı düşmanlığı “koz”u ile oynamış birilerini seçmenin yeniden bir toplum olabilme şıkkından vazgeçmek demek olacağını mümkün en yüksek ve yaygın sesle dillendirmek insanlığını önemseyen herkes için asli bir görevdir bugün. Görev bizim, tercih ülke halkınındır” dedi. Ömer Laçiner’in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Son güncelleme: 11:22 31.08.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı