• Turkhane Logo

Erdoğan, Trump’ın “aptal olma” dediği mektubu ABD’ye götüreceğini söyledi

ABD Başkanı Donald Trump’ın, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a gönderdiği hakaret ve tehdit içeren 9 Ekim tarihli mektubu sosyal medyaya sızdırılmıştı.

08:44 25 Ekim 2019 Cuma
Erdoğan, Trump’ın “aptal olma” dediği mektubu ABD’ye götüreceğini söyledi
ABD Başkanı Donald Trump’ın, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a gönderdiği hakaret ve tehdit içeren 9 Ekim tarihli mektubu sosyal medyaya sızdırılmıştı.



17 Ekim’de gündeme gelen içeriğinde Erdoğan’a “aptal olma” uyarısının yer aldığı mektup hakkında Cumhurbaşkanlığı makamından mektubun çöpe atıldığı ifade edilmişti.

TRT’de canlı yayına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi bürokratlarını yalanlayarak mektubu 13 Kasım’da yapacağı ABD gezisinde yanında götüreceğini söyledi.  ABD Başkanı Trump’ın Barış Pınarı Harekatı öncesi kendisine gönderdiği “aptal olma” içerikli mektubun hatırlatılması üzerine Erdoğan, “Trump benimle olan münasebetinde samimi. Bugüne dek dürüst davrandı. Tabi anlaşamadığımız noktalar var. Kendi kapak yazısıyla o teröristin mektubunu bana göndermesi. Telefon görüşmesinde de bunu ona yakıştıramadığımız söyleyip kınadım. 13’ünde de o mektubu yanımda götüreceğim.” şeklinde değerlendirdi.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşen AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Barış Pınarı Harekâtı’nın son durumu ve ateş hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı.  “911 km sınırımız var, sürekli taciz ediliyoruz, bunları 8,5 yıldır yaşıyoruz” diyen Erdoğan, askeri harekata bölgede pınarların çok olması nedeniyle Barış Pınarı dediklerini söyledi.

“ADALET BAKANIMIZ O TERÖRİSTİ İSTEYECEK”

ABD Başkanı Donald Trump’ın SDG güçlerinin liderliğini yapan Mazlum Kobani hakkında övgü dolu sözleri üzerine konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mazlum denen kod adı bu, kırmızı bültenle aranan bir teröristtir. ABD bu adamı bize teslim etmesi lazım kırmızı bültenle aranmanın gereği budur. Adalet Bakanımız da zannediyorum bu arada yazışmaları yapacaklar, (Mazlum kod adlı teröristi) isteyecekler.” ifadesini kullandı.

“KÜRTLERİN YAŞAM TARZI BURALARA UYGUN DEĞİL”

“Biz Kürtlere karşı değiliz, biz kardeşiz. Bizim derdimiz teröristlerle” diyen Erdoğan, “Bizim için uçuşa yasak diye bir şey söz konusu değil. Astana süreciyle bizim Rusya-İran-Türkiye olarak dayanışmamız var. Bu olmamış olsaydı İdlib kan gölüne dönerdi. Burada 300-400 bin nüfus bize yürüyüşe başlamıştı. Silahlar durunca bu yürüyüş durdu. İdlib devasa bir alan. Önemli olan bu devasa alanda böyle bir birikimi kontrol altında tutmak. Yaşam tarzını kontrol altında tutmak. Buna da en uygun olan Araplardır. Kürtlerin yaşam tarzları buraya uygun değildir. (Neden sorusu üzerine?) Buralar çöl bölgeleri.” dedi.

ERDOĞAN MEKTUP HAKKINDAKİ YORUMU: TRUMP SAMİMİ

ABD Başkanı Trump’ın Barış Pınarı Harekatı öncesi kendisine gönderdiği “aptal olma” içerikli mektubun hatırlatılması üzerine Erdoğan, “Trump benimle olan münasebetinde samimi. Bugüne dek dürüst davrandı. Tabi anlaşamadığımız noktalar var. Kendi kapak yazısıyla o teröristin mektubunu bana göndermesi. Telefon görüşmesinde de bunu ona yakıştıramadığımız söyleyip kınadım. 13’ünde de o mektubu yanımda götüreceğim.” şeklinde değerlendirdi.

Son güncelleme: 08:44 25.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı