• Turkhane Logo

Erdoğan taraftarı Kral Fm spikeri: Operasyona karşı duranları vurun

AKP ve yandaşları, savaşa karşı çıkan insanları hedef göstermeye devam ediyor. Kral FM'de yayın yapan Afrikalı Ali'nin sözleri şoke etti.

14:07 23 Ocak 2018 Salı
Erdoğan taraftarı Kral Fm spikeri: Operasyona karşı duranları vurun
AKP ve yandaşları, savaşa karşı çıkan insanları hedef göstermeye devam ediyor. Kral FM'de yayın yapan Afrikalı Ali'nin sözleri şoke etti.

Kral FMde yayın yapan Spiker Afrikalı Ali, Operasyona karşı duranları vurun şeklinde hedef gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, iktidarın Afrin operasyonunu gerekçe göstererek gazetecileri ve sanatçıları susturmaya yönelik uygulamalarına tepki gösterdi. Kişisel Twitter hesabından paylaşımlarda bulunan Yarkadaş, Gazeteci, iktidarı hoşnut etmek için değil, gerektiğinde rahatsız etmek için görev yapar. İktidar bu tarihsel gerçeği de yok etmeye çalışıyor ifadelerini kullandı.

SADECE DİKTATÖRÜN YASAKLANMASINA TEPKİ

Barış Atayın sahnelediği Sadece Diktatör oyununun Ankara Valiliği tarafından yasaklanmasına da tepki gösteren Yarkadaş, Barış Atayın sahneye koyduğu oyun, keyfi bir biçimde yasaklanıyor. Ankara Valiliği ise çıtayı daha da yukarı çekiyor ve Barış Atayın katılacağı hiçbir etkinliğe izin verilmeyeceği yönünde bir karar alıyor. Valilik bir şeyi eksik bırakmış: Valilik, Googlea da başvurmalı ve Barış Atay uzantılı tüm linkleri de içerikten çıkartmalı! Yasak dediğin böyle olur! Şaka bir yana; operasyonun yarattığı gündemi fırsata çevirmek isteyen AKP, gazeteciler ve sanatçılar üzerindeki baskısını artırıyor! Yönetme güçlüğü çeken AKP iktidarına, OHAL ve KHK rejiminin kendisine sunduğu keyfiyet de yeterli gelmiyor. Polisin tiyatroları tek tek dolaşıp Bu oyun burada oynanmayacak demesi, İktidarın çaresizliğini itiraf etmesinden başka bir şey değildir. yorumunda bulundu.

AFRİKALI ALİYİ RTÜKE ŞİKAYET ETTİ

Yarkadaş son olarak, KRAL TV programcısı Afrikalı Alinin canlı yayında sarfettiği Operasyona itiraz eden, sesini çıkaran ister gazeteci, ister Milletvekili olsun vurun ifadeleri nedeniyle RTÜKe şikayet ettiğini duyurdu. Yarkadaş, Bu ülkenin önemli bir yayın kuruluşunda, yine bu ülkenin hiçbir yurttaşı hedef gösterilemez; infaz çağrısı yapılamaz! Ki; hangi düşünceye sahip olursa olsun, hiç kimsenin böyle bir çağrıya hakkı yoktur! dedi.

Yarkadaşın attığı tweetler şu şekilde;


 

Son güncelleme: 14:07 23.01.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı