• Turkhane Logo

Erdoğan, Sisi ile görüştü

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'da verilen resepsiyonda Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile bir araya geldi.

20:22 20 Kasım 2022 Pazar
Erdoğan, Sisi ile görüştü
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'da verilen resepsiyonda Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile bir araya geldi.

AKPli Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Saninin davetine icabetle, Katarda düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupasının açılışı dolayısıyla liderlere verilen resepsiyona katıldı.
Türkiyenin son dönemde gergin ilişkilere sahip olduğu ülkelerle ilişkileri normalleştirme yönünde attığı adımlar dikkat çekerken bugün Katar’da yeni bir gelişme yaşandı.
Erdoğan, Doha’da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin liderlere verdiği resepsiyona da katıldı. Erdoğan, burada Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile görüştü.

MUHALEFETTEN TEPKİ
Erdoğan ve Sisi’nin görüşmesine muhalefetten ise sert tepki geldi. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Erdoğan ve Sisi’nin görüşme fotoğrafını sosyal medyadan paylaşarak, “Erdoğan ‘Ben böyle bir kişiyle asla görüşmem. Görüşenler de tarihte farklı bir şekilde değerlendirilecektir.’ diyerek katil ilan ettiği Sisi ile görüştü. Biz bunca derdi niye çektik? Bunca şehit niye verdik Erdoğan?” ifadelerini kullandı.



İki lider en son 2018 ve 2019da Birleşmiş Milletler zirvesinde karşılaşmıştı. Ancak Erdoğan, Birleşmiş Milletlerde verilen yemekte dönemin ABD Başkanı Trumpın masasında Mısır  Devlet Başkanı Sisiyi görünce salonu terk etmişti..

Son güncelleme: 20:22 20.11.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı