• Turkhane Logo

Erdoğan rejimi, Gülen Hareketi’ne yönelik cadı avını Kırgızistan’a taşımak istiyor

Gazeteci Adem Yavuz Arslan, Erdoğan rejiminin 17-25 Aralık sonrasında Türkiye’de Gülen Hareketi’ne yönelik yaptığı cadı avını önce Kırgızistan, sonrasında ise diğer Orta Asya ülkeleri ile Balkan ülkelerine de taşımak istediğini kaydetti.

10:25 19 Haziran 2021 Cumartesi
Erdoğan rejimi, Gülen Hareketi’ne yönelik cadı avını Kırgızistan’a taşımak istiyor
Gazeteci Adem Yavuz Arslan, Erdoğan rejiminin 17-25 Aralık sonrasında Türkiye’de Gülen Hareketi’ne yönelik yaptığı cadı avını önce Kırgızistan, sonrasında ise diğer Orta Asya ülkeleri ile Balkan ülkelerine de taşımak istediğini kaydetti.


Erdoğan rejiminin Gülen Hareketi’ne yönelik taktik değiştirdiğini belirten gazeteci Adem Yavuz Arslan, bunun ilk olarak kaçırılan eğitimci Orhan İnandı üzerinden Kırgızistan’da uygulanacağını öne sürdü.

GÜLEN HAREKETİ’NE BÜYÜK KOMPLO HAZIRLANIYOR


Gazeteci Metin Yıkar ile Okyanus Ötesi programında gündemi değerlendiren Arslan, Erdoğan’ın Gülen Hareketi’ne yönelik büyük bir komplo hazırlığında olduğunu vurgulayarak, “Ankara’dan edindiğim bazı bilgileri aktarayım. Ankara şöyle bir taktik izliyor. Kırgızistan Bişkek Büyükelçiliğinde tutulan Orhan İnandı’ya özel bir takım kimyasal ilaçlar vasıtasıyla matbu ifadeler imzalatılarak bunlar üzerinden kampanyalar başlatmayı planlıyor Erdoğan. Kırgızistan’da bunu başlatırlarsa Orta Asya’nın diğer ülkelerinde ve Balkan ülkelerinde aynı taktiği uygulamayı düşünüyorlar” dedi.

KARA PROPAGANDA VİDEOLARI DOLAŞIMDA

Kırgızistan’da kara propagandaya sosyal medya üzerinden başlandığını belirten Arslan, “Türkiye’de yaşanan sürecin aynısını yapacaklar. Bunun için Türkiye örtülü ödenekten baya bir para da vermiş Kırgızistan’a. Hatta Facebook bütçesi bile ayrılmış, Facebook’ta kara propaganda çalışmaları yapılabilsin diye. Bir videoyu izleme imkanı buldum, Türkiye’nin desteğiyle hazırlanmış, bizde 17-25 Aralık sonrası gördüğümüz propaganda videolarının aynı yöntemiyle hazırlanmış, işte bunlar devlete sızıyorlar, karanlık bir örgüt, şöyle yapılanıyorlar, böyle yapılanıyorlar gibi. Bunun Kırgızca versiyonlarını Facebook’ta dolandırıyorlar” dedi.

MAFYA ÖRGÜTLERİYLE ANLAŞTILAR

Örtülü ödenekten Kırgızistan’da bir devlet binası yapma sözü de verildiğini ifade eden Arslan, Erdoğan rejiminin bu şekilde Kırgız halkının da gönlünü alayı hedeflediğini kaydetti. Ciddi paralar harcanıp Orta Asya’da bir takım mafya örgütleriyle anlaşma yapıldığını da belirten Arslan, “Bunlar şiddet olayları, özellikle de Kırgız politikacılara yönelik bir takım şiddet olayları yapıp bunu da oradaki cemaat gönüllülerinin üzerine yıkmak isteyecekler. Böylelikle onları kriminalize etmek gibi bir takım planları var. Bunu Türkiye’de çok yaptıkları için tecrübeliler. Bu tecrübeyi de Hakan Fidan üzerinden Orta Asya’ya taşımak istiyorlar” dedi.

KIRGIZİSTAN PİLOT BÖLGE SEÇİLDİ

Kırgızistan’ın pilot bölge seçildiğini belirten Arslan, “Başarırlarsa bunu diğer ülkelere de yayacaklar. Türkiye’de yaşanan süreci orada tekrar etmek istiyorlar. Olay sadece Orhan İnandı’yı kaçırma projesi değil. O nedenle Orhan İnandı’nın kaçırılmasını önemsiyor Erdoğan rejimi. Ama bu gelişmelerden Kırgızların da haberi vardır. Kırgız parlamentosunda konu gündeme geliyor. Kırgız halkı ayağa kalkmış durumda. Kırgız halkı ve kanaat önderleri çok önemli bir vefa örneği sergiliyorlar. Bu süreci Erdoğan’ın kara propagandasına alet etmemek gerekiyor. O nedenle herkesin duyarlı olmasında yarar var” uyarısında bulundu.

KIRGIZ HALKI VEFA ÖRNEĞİ SERGİLİYOR

Orhan İnandı’ya karşı Kırgız halkının tarihe geçen bir vefa örneği sergilediğini ifade eden Arslan, “Takdir etmek ve hakkı teslim etmek lazım. Günlerdir meydanlarda. Dün yine yüzlerce kişi ellerinde Orhan inandı’ya özgürlük isteyen pankartlarla meydanlardaydı. Kırgız halkı ayağa kalkmış vaziyette. Konu Kırgızistan Parlamentosunda, konuşuluyor, medyada konuşuluyor. Kırgız halkının konuya sahip çıkmasında Türkiye’nin da alması gereken dersler var” dedi.


 

Son güncelleme: 10:25 19.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı