• Turkhane Logo

'Erdoğan 'partisini iktidarda tutmak için' tavizler verdi'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan'da Prens Selman ile görüşmesini yazan Rai al-Youm gazetesi, Erdoğan'ın 'partisini iktidarda tutmak için' tavizler verdiğini kaydetti.

08:20 02 Mayıs 2022 Pazartesi
'Erdoğan 'partisini iktidarda tutmak için' tavizler verdi'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan'da Prens Selman ile görüşmesini yazan Rai al-Youm gazetesi, Erdoğan'ın 'partisini iktidarda tutmak için' tavizler verdiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Suudi Arabistan ziyareti ile ilgili Rai al-Youm gazetesinde yer alan başyazıda, Prens Muhammed Bin Selmanın açık ara kazanan olduğu yazıldı. 
Arapça yayın yapan Londra merkezli gazete, ziyaretin ekonomik yönünü öne çıkarırken yazıda, Suudi Arabistanın Türkiyeden gelen mallara boykot uyguladığı, Suudi turistlerin de ülkeyi ziyaret etmeyi bırakmasına dikkat çekiliyor.

 BBC Türkçe  nin aktardığı başyazı bu gelişmelerin önemli bir ekonomik etki yarattığını savunuyor:
Bu durumun birçok kaybedeni arasında siyasi İslam ama asıl olarak da Müslüman Kardeşler yer alıyor. Biraz daha az da olsa, Erdoğanın en yakın müttefiki Katar da yer alıyor.
Türk lirasını kurtarmak için Türk hazinesine iki kez yatırım ve mevduattan oluşan 35 milyar dolar pompalayan Katar artık onun (Erdoğanın) mali taleplerini karşılayamıyor.
30 Nisan tarihli başyazıya göre ekonomik gerekçeler Erdoğanı, Cemal Kaşıkçı davası dahil tavizlere itti.
 Aynı tavizler arasında Müslüman Kardeşlerle bağlantılı, Türkiyeden yayın yapan Mekameleen televizyonunun kapatılması da sayılıyor.
Yazıda, Ukrayna savaşının Türkiyedeki ekonomik krizi derinleştirmesi ihtimali dile getiriliyor ve Erdoğanın politikalarını belirleyen yeni pusula bu. Yaklaşan cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri öncesi partisini iktidarda tutmak için tavizler veriyor deniliyor.
DURUŞU ONA MİLYARLARA MAL OLDUGuardian gazetesinin Orta Doğu muhabiri Martin Chulovun ziyarete ilişkin analiz yazısında ise Prens Selmanın ödül kazanmış biri gibi göründüğü belirtiliyor.
Erdoğanın son üç senede Veliahtı uluslararası alanda utandırmak için hiçbir fırsatı kaçırmadığını söyleyen Chulov, konuştuğu Suudi yetkililerin zafer kazanmış gibi olduklarını yazdı.

 Gazeteciye konuşan bir yetkili, Onun (Erdoğan) bize, bizim ona olandan daha fazla ihtiyacımız var ve bize gelen de o. Duruşu ona, milyarlara mal oldu. Yapılacak herhangi bir ticaret bizim şartlarımızla olacak. dedi.

Son güncelleme: 08:20 02.05.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı