• Turkhane Logo

Erdoğan 'özel kalemim değil' dese de arşivler farklı

Erdoğan yalanladı ama...

21:03 29 Kasım 2017 Çarşamba
Erdoğan 'özel kalemim değil' dese de arşivler farklı
Erdoğan yalanladı ama...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlunun Man Adasındaki şirkete para transfer ettiğini iddia isimler arasında adı geçen Mustafa Gündoğanın danışmanı olduğu iddialarını bugün yalanladı. 

Ancak arşivlerdeki 2009 yılı haberlere göre, Mustafa Gündoğanın adı Erdoğanın özel kalemi olarak geçiyordu ve o dönem Erdoğandan bu konuda bir itiraz gelmedi.

5 Temmuz 2009da internethaber.comda yer alan Erdoğan nikah şahitliği yaptı başlıklı haberde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Özel Kalem Müdürü Mustafa Gündoğanın kızının düğün törenine katıldı ifadeleri kullanılıyor. Nikahta Erdoğan şahit olarak bulunuyor. 

Artıgerçekte yer alan haberde, yine bir başka haberde Mustafa Gündoğan-Erdoğan ilişkisine değiniliyor.

15 Mart 2003 tarihinde Hürriyet gazetesinde yer alan Başkanın adamları başlıklı bir haberde Gündoğan için şu ifadeler kullanılıyor:

Kendini Erdoğan’a adadı. Tanıyanlar Gündoğanla Erdoğan arasındaki gönül bağının çok kuvvetli olduğunu söylüyor. Gündoğan, Erdoğanla aynı köyden. Dostlukları yıllar öncesine dayanıyor. Erdoğanın Üsküdar Emniyet Mahallesi’ndeki evinin altında bulunan özel ofisinin sorumluluğu ona ait. Erdoğanın İstanbuldaki özel kalem müdürü. Ailenin özel işlerini de takip ediyor. Erdoğan, Atatürk Havaalanına adım atar atmaz hemen yanıbaşında beliren isimlerden. Karşılama, uğurlama, ziyaretçileri kabul etme onun işi. İstanbulda kaldığı sürece Erdoğanın günlük programını yapıyor.

Son güncelleme: 21:03 29.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı