• Turkhane Logo

Erdoğan: NATO, YPG'yi terör örgütü olarak kabul etmezse Baltık Planı'nın karşısında oluruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO müttefiklerinin YPG'yi terör örgütü olarak kabul etmemeleri durumunda Baltık Planı'na karşı çıkmaya devam edileceğini söyledi.

11:00 03 Aralık 2019 Salı
Erdoğan: NATO, YPG'yi terör örgütü olarak kabul etmezse Baltık Planı'nın karşısında oluruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO müttefiklerinin YPG'yi terör örgütü olarak kabul etmemeleri durumunda Baltık Planı'na karşı çıkmaya devam edileceğini söyledi.



NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesine katılmak üzere İngilterenin başkenti Londraya hareketi öncesi açıklamada bulunan Erdoğan, NATO kendini güncellemeli, YPG konusunda tavrımız değişmeyecek dedi

Erdoğan: Bizim terör örgütü olarak telakki ettiğimiz ve kendileriyle terör mücadelesi verdiklerimizi, bizim NATOdaki dostlarımız eğer terör örgütü olarak kabul etmezse, kusura bakmasınlar, orada atılacak her türlü adımın karşısında oluruz. ifadelerini kullandı.


Erdoğan, YPG konusunda tavırlarının değişmeyeceğini belirterek , NATOnun bilhassa terör örgütlerinden kaynaklanan asimetrik tehditler karşısında çok daha kararlı, etkin davranması gerekiyor. Günümüzün tehdit önceliklerine göre NATOnun kendini güncellemesi artık kaçınılmazdır. diye konuştu.

Erdoğan, NATOnun da hududu olan Türkiye sınırında Avrupayı etkileyen hadiseler yaşandığını dile getirerek, Terör çatışma ve bunların tetiklediği düzensiz göç hareketleri Avrupa Atlantik coğrafyasının tamamında istikrarı tehdit ediyor. Türkiye göç akınlarının önlenmesi bağlamında kritik roller üstlenen bir ülkedir. Ülkemiz NATOnun vazgeçilmez bir ortağıdır. Terörle mücadelesinde ülkemize amasız fakatsız destek verilmesini istiyoruz. Londra toplantısı ittifakın 2020li yıllara kendini uyarlamasının da ilk adımı olacaktır. Hem barış pınarında gelinen son durumu hem de Suriyeli sığınmacıların geri dönüşleriyle ilgili projelerimizi anlatma fırsatı bulacağız. Türkiyenin PKK YPG ile mücadele kararlılığını en üst düzeyde ifade edeceğiz. dedi.

Termik santraller konusu: Halkımızın zehirlenmesine izin veremeyiz

Erdoğan, termik santrallerin filtreleme çalışmalarının ertelenmesini veto etmesiyle ilgili sorulan soruya, Daha önceden ertelemeler yapıldı. Ancak söz konusu firmalar filtre çalışmalarını yapmadılar. dedi.

Erdoğan, Paris sözleşmesiyle bir süreci yaşadık. İklim değişiklikleriyle ilgili teklifler geldi ama sözlerinde durmadılar. Partikül değerlerini falan düşürdük dediler. İstediğin kadar düşürdüm de. Ben halkımı düşünüyorum. Havanın kirletilmesine ve insanımızın temiz havayı solumasına izin vermeyen kuruluşları çalıştıramayız. Zaten filtre zorunluluğu var. Siz bu karara uymazsanız siz para kazanacaksınız diye halkımızın zehirlenmesine izin veremeyiz. Büyük ihtimalle bu yeniden bir ihaleye gider başka bir çıkışı yok. Ben halkımı düşünüyorum. Bu kirlilik oranında yaşayamıyoruz diyorlar. diye konuştu.

Son güncelleme: 11:00 03.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı