• Turkhane Logo

Erdoğan milletvekilleri ve ailelerini 24 saat takip ettiriyor

Yeniçağ yazarı Orhan Uğurlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, AKP milletvekilleri, il, ilçe hatta belde teşkilatlarını 24 saat 365 gün takip ettirdiğini yazdı.

12:07 25 Temmuz 2019 Perşembe
Erdoğan milletvekilleri ve ailelerini 24 saat takip ettiriyor
Yeniçağ yazarı Orhan Uğurlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, AKP milletvekilleri, il, ilçe hatta belde teşkilatlarını 24 saat 365 gün takip ettirdiğini yazdı.



Uğurlu özellikle milletvekillerinin çok yakından izlendiğine dikkat çekerek, “Meclis kulislerindeki görüşmeleri, illerindeki temasları, ziyaretçilerin kimlikleri hatta daha da ileriye götüreyim aileleri de takip altında” ifadelerini kullandı.

YENİ PARTİLERE KATILMAK İÇİN ÇALIŞIYORLAR


Abdullah Gül ve Ali Babacan’ın bir yandan, Ahmet Davutoğlu’nun ise diğer yandan AKP milletvekilleri, teşkilatları ile üyelerini yeni partilerine katmak için harıl harıl çalıştıklarını belirten Uğurlu, “Gül ve Babacan ılımlı, liberal ve ANAP – Doğru Yol kökenli AKP tabanına yönelik çalışmalar yapıyorlar. Davutoğlu ve arkadaşları ise AKP’nin İslami, muhafazakar ve milliyetçi kanadı ile temas halindeler” diye yazdı.

ERDOĞAN’IN PARTİ İÇİ HAKİMİYETİ AZALDI

Erdoğan’ın kurduğu sistemi ‘Siyasi kast sistemi’ olarak tanımlayan Uğurlu şunları dile getirdi: “31 Mart yerel seçim sonuçlarının MHP’ye kazandırması, AKP’ye kaybettirmesi, tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında Cumhur İttifakının devletin tüm olanaklarını kullanmasına rağmen Ekrem İmamoğlu’nu destekleyen CHP ve İyi Partinin Millet İttifakı karşısında hezimete uğramaları Erdoğan’ın parti içi hakimiyetini ilk kez büyük zafiyete uğrattı.”

TAYYİP’İN PARTİSİ PİMİ ÇEKİLMİŞ BOMBA GİBİ

Erdoğan’ın kaybetmez algısının yıkıldığını anlatan Uğurlu, “Erdoğan’ın metal ve mental yorgunluğu herkesin malumu. CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti ve Meral Akşener, Saadet Partisi ve Temel Karamollaoğlu etkili muhalefet ile Erdoğan’a ve yandaşı Devlet Bahçeli’ye çok sert muhalefet yapıyorlar. Ancak asıl muhalefeti Çarşı – Pazar fiyatları yapıyor” ifadelerini kullandı. AKP’nin çöküş döneminin merhum Turgut Özal’ın Anavatan partisinin çökmesini anımsattığını aktardı.

PARTİ VE BÜROKRATİK YAPI HUZURSUZ

Uğurlu, AKP kurucusu deneyimli bir siyasetçinin ağzından şunları yazdı: “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin bir kişiye tüm devlet yükünü yüklemesi görüldü ki altından kalkılması kolay bir iş değil. Devletin bürokratik yapısı da huzursuz. Saraya yakın olma yarışı var. Yakın olan terfi alıyor ki en önemli kıstas ise maalesef liyakat ve kariyer değil cemaat, tarikat ve ilahiyat önemli. Erdoğan’ın baskısına rağmen partideki huzursuzluk had safhada. Baskı ise ters tepiyor ama Erdoğan’a olumsuzluklar hiç yansıtılmıyor. Şikayet hatta diyebilirim ki ispiyonculuk had safhada…”

Son güncelleme: 12:07 25.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı