• Turkhane Logo

Erdoğan lüks otel açtı, şarkı söyledi, İzmir’deki saldırıyı kınadı

HDP yönelik saldırıya ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yakalanan failin önündeki ve arkasındaki tüm ilişkiler ortaya çıkartılarak en ağır cezayı da alacağına inanıyoruz" dedi.

19:52 19 Haziran 2021 Cumartesi
Erdoğan lüks otel açtı, şarkı söyledi, İzmir’deki saldırıyı kınadı
HDP yönelik saldırıya ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yakalanan failin önündeki ve arkasındaki tüm ilişkiler ortaya çıkartılarak en ağır cezayı da alacağına inanıyoruz" dedi.



Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Poyraz adlı partilinin hayatını kaybettiği, HDP binasına yapılan saldırıya ilişkin olarak, “İzmir’deki provokatif saldırıyı kınadık, kınıyoruz ve benzerlerini de kınayacağız. Yakalanan failin önündeki ve arkasındaki tüm ilişkiler ortaya çıkartılarak en ağır cezayı da alacağına inanıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Antalya İl Teşkilatındaki programında partililerle şarkı söyledi.


Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Gece yarısı bildirilerinden terör saldırılarına, provakatif eylemlere kadar her aracı kullandılar. 100’e yakın emekli amiralin hesapları soruluyor. Devam ediyoruz, sorulacak. Sen emekli olmuşsun. Bu devletle milletle ne işin var? Siz bu tür yanlış yollara saptıkça bunların hesabını bu ülkenin yargısı soracak. Ben İzmir’deki son saldırıyı da aynı çerçevede görüyorum. Türkiye’de en çok saldırıya uğrayan siyasi parti AK Parti’dir. Sadece son 6 yılda 20’ye yakın teşkilat mensubumuz sırf AK Parti saflarında oldukları için şehit edilmiştir. Çeşitli örgütlerin teşkilatlarımıza saldırılarında da şehir olanlar olmuştur. -Kim olursa olsun, bu ülkenin hiçbir vatandaşının kılına zarar gelmemesi için ne gerekiyorsa yaptık, yapacağız. İzmir’deki provokatif saldırıyı kınadık, kınıyoruz. Benzerlerini de kınayacağız. Yakalanan failin önündeki ve arkasındaki tüm ilişkiler ortaya çıkartılarak en ağır cezayı alacağına da inanıyoruz. Türkiye, provokatif saldırılarla da terör örgütleriyle de suç çeteleriyle de darbecilerle de dışarıdan ülkemizi yönlendirmeye kalkanlarla da mücadele edecek güce sahiptir.”

“PKK TERÖR ÖRGÜTÜYLE İTTİFAK HALİNDELER”

“Bunlar sadece adı millet olan, illet ittifakıyla bir şeyler yapıyor. Bunlar PKK terör örgütüyle ittifak halindeler. Bir gün çıkıyorlar diyorlar bizim alakamız yok onlarla. Bunları anlamak mümkün değil. Zillet ittifakı bunlar. Dağdaki teröristlerle bir olanlara benim milletimin yol vermesi mümkün değil. Bu teröristlerle beraber olan, bizim Mehmetçiğimize kurşun sıkanlarla beraber olanlarla siz beraber olabilecek misiniz? Onlara oy verecek misiniz? CHP’li kardeşlerimize, İyi Partili kardeşlerimize sesleniyorum. Cumhur İttifakı olarak biz bu yolda milletin sesiyiz, cumhurun sesiyiz. Bu ülkede yapacağımız çok şey var.”

ERDOĞAN’DAN KDV DESTEĞİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, turizmde ‘dünya markası’ haline gelmek için çalışmalarını sürdürdüklerini öne sürdü. Erdoğan, “KDV konusunda desteği de haziran sonuna kadar uzattık. Mehmet Bey bir ay daha uzatalım diyor. Pazartesi günü Kabine toplantımızda bunu tekrar masaya yatırırız. Kabine toplantısından sonra yapacağım ulusa seslenişte de inşallah bu müjdeyi de ayrıca veririz” dedi.

Kemer’de NG Hotels açılışında konuşan Erdoğan, “Bölgenin en güzel koylarından birinde yer alan, 488 odalı oteli ülkemizin turizm sektöründeki büyük atılımın sembolü olarak görüyorum” diye konuştu.

“Salgın döneminde turizmi ayakta tutmak için büyük bir çaba harcadık. Kültür ve Turizm Bakanı’mız gidilmedik ülke bırakmadı. Turizm hareketliliği için büyük çaba harcadı” diyen Erdoğan, “Sağlık hizmetleri konusunda çok iyi durumdaydık. Bu alanda da ‘dünyada benim’ diyen ülkelerin yapmadıklarını biz yaptık” ifadelerini kullandı.

“MACRON’LA GÖRÜŞMENİN MEYVESİNİ ALDIK”

Erdoğan, “Aşılamada özellikle son dönemde gerçekleşen atılımla yeni bir döneme giriyoruz. Ülkemiz yavaş yavaş seyahat kısıtlamalarıyla ilgili listelerden çıkmaya başladı. Fransa’nın ardından Rusya’nın da uçuş kararını memnuniyetle karşılıyoruz. İşte en son NATO zirvesinde Sayın Macron’la yaptığımız görüşmenin meyvesini aldık. Ve Fransa da olumlu adımını bu konuda attı atıyor. Önümüzdeki haftalar bu sürecin daha hızlanacağı anlaşılıyor. Böylece turizmcilerimizin 2021 sezonunun en azından ikinci yarısını değerlendirmelerini temin edebileceğiz” sözlerini kaydetti.

“TÜRKİYE’DE TATİL YAPAN TURİSTLER KOLAY VAZGEÇMİYOR”

“Geçtiğimiz yıl tüm sıkıntılara rağmen 16 milyon misafiri yakalamıştık. Bu yıl çok daha fazla rakamlara ulaşacağımızdan ümitliyim. Yatırımcılarımıza bu yeni döneme hazırlanmalarını şimdiden tavsiye ediyorum. Bu süreçte bir kez daha görülmüştür ki Türkiye’de tatil yapan turist ülkemizden kolay kolay vazgeçemiyor” diyen Erdoğan, devamında şunları kaydetti:

NG HOTELS’E ’15 TEMMUZ’ ÖVGÜSÜ

Yerli ve uluslararası tüm yatırımcılarımızın meseleleriyle şahsen ilgilenmeyi en başta gelen görevim olarak görüyorum. Tabii bu yaklaşımı derdi ülke ve millet olmayan bunu anlayamaz” diyen Erdoğan ayrıca şunları ifade etti:

“İşte NG bunlardan bir tanesi hem yatırım hem istihdam üretim ve bunun ardından ne yapıyor, ihracat. En kritik dönemde, işte 15 Temmuz darbe girişimi yapılmış, o dönemde onlar buna hiç aldırış etmeden onlar yatırımlarına devam ettiler. İnanırsan kaderin üstünde bir kader vardır dersen yola devam edersin ve bütün yatırımlar hem bereketlenir hem de işsiz vatandaşlarımız işini bulur.

Son güncelleme: 19:52 19.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı