• Turkhane Logo

Erdoğan, KYK borçlarıyla ilgili yeni uygulamayı duyurdu

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KYK borcu hakkında yaptığı açıklamada, "Kredi geri ödemelerinin, enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık" ifadelerini kullandı.

17:59 18 Temmuz 2022 Pazartesi
Erdoğan, KYK borçlarıyla ilgili yeni uygulamayı duyurdu
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KYK borcu hakkında yaptığı açıklamada, "Kredi geri ödemelerinin, enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık" ifadelerini kullandı.


AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KYK borçları hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Kredi geri ödemelerinin, enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık dedi.

Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Erdoğan, Kabine toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.


İsveç ve Finlandiyanın NATO üyeliği süreci hakkında konuşan Erdoğan, İsveç ve Finlandiyanın şartlarımızı yerine getirmek için gerekli adımları atmamaları halinde süreci donduracağımızı hatırlatmak istiyorum dedi.

Son 20 yılda ülkemizdeki araç sayısı, hani diyorlar ya ekonomik durum şöyle ekonomik durum böyle, 8,5 milyondan 26 milyona çıkarak 3 kat artmıştır diyen Erdoğan, Bu kadar korkunç bir rakama ulaşmış ve şu anda otomobil satış yerlerinde birinci el otomobil dahi bulmakta sıkıntı çekiyorlar ve ikinci el ile işi idare etmeye çalışıyorlar ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Yıl sonunda gelişmelere göre sabit gelirlilerin durumunu yeniden gözden geçireceğiz diye konuştu.

KYK borcu hakkında da açıklamalarda bulunan Erdoğan, Kredi geri ödemelerinin, enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık dedi.

Böylece 3 milyon 157 bin gencimizin öğrenim kredisi sorununu kökten çözmüş oluyoruz diyen Erdoğan, Önümüzdeki yıldan itibaren kredi ödemesi başlayacak öğrencilerimiz artık sadece aldıkları kredi rakamı kadar sorumlu olacaklar ifadelerini kullandı.

Erdoğanın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İSVEÇ VE FİNLANDİYA AÇIKLAMASI

27 Haziranda ülkemizi temsil etmek üzere NATO Toplantısına katıldık. NATOnun genişleme politikasının ülkemizin hassasiyetleri noktasında olması konusunu gayet açık bir şekilde dile getirdik. İsveç ve Finlandiyanın şartlarımızı yerine getirmek için gerekli adımları atmamaları halinde süreci donduracağımızı hatırlatmak istiyorum. İsveçin iyi bir görüntü vermediğini görüyoruz. Türkiye olarak duruşumuz çok nettir, gerisini kendileri bilir.

SATIŞ YERLERİ BİRİNCİ EL OTOMOBİL DAHİ BULMAKTA SIKINTI ÇEKİYORLAR

Son 20 yılda ülkemizdeki araç sayısı, hani diyorlar ya ekonomik durum şöyle ekonomik durum böyle, 8,5 milyondan 26 milyona çıkarak 3 kat artmıştır. Hani ekonomik sıkıntıdan bahsediyordun? Bu kadar korkunç bir rakama ulaşmış ve şu anda otomobil satış yerlerinde birinci el otomobil dahi bulmakta sıkıntı çekiyorlar ve ikinci el ile işi idare etmeye çalışıyorlar.

YIL SONUNDA SABİT GELİRLİLERİN DURUMUNU GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ

Türkiye tüm bu imtihanları başarıyla vererek yoluna devam etmiş bir ülkedir. Avrupasından Amerikasına kadar tüm dünyanın sıkıntılarla boğuştuğu küresel fırtınadan Türkiyeyi kurtarmaya kararlıyız. Küresel krizleri biz başarıyla yönetiyoruz. İçeride ve dışarıda artık yavaş yavaş emin adımlarla hedeflerimize ilerliyoruz. Kurdaki dalgalanmanın ve yükselen fiyatları telafi edecek tedbirler alıyoruz. Vatandaşımızın gelir seviyesini yükseltecek artışlar yapıyoruz.

Yıl sonunda gelişmelere göre sabit gelirlilerin durumunu yeniden gözden geçireceğiz. Şubat-mart ayları birlikte uyguladığımız politkanın olumlu neticelerini daha iyi göreceğiz.

KILIÇDAROĞLUNU HEDEF ALDI: GEL BUNU İSPATLA

Bu yıl 520 binden fazla gencimiz burs, 800 binden fazla gencimiz öğrenim kredisi alarak eğitim öğrenimine devam etmiştir. Öğrencilerimiz lisansta 850 TL, bu göreve geldiğimizde 45 liracıktı, yüksek lisansta 1700 lira, doktora da 2550 lira kredi ya da bıurs alıyor. Yılbaşında bu rakamları revize edeceğiz, yükselteceğiz.

Kredilerin geri ödemeleri mezuniyetten 2 yıl sonra başlıyor. Bu sürede öğrenci sigorta girişi olan işe başlamamışsa e-Devlet üzerinden ödemeyi erteleyebiliyor. Yıllık güncelleme yurt içi fiyat endeksi farkına göre yapılıyordu, faiz uygulaması yapmadık. Ama Bay Kemal utanmadan, sıkılmadan faizden bahsediyor. Sıkıyorsa gel bunu ispatla, kimden faiz almışız ortaya koy.

KYK BORÇLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Son dönemde enflasyonun yükselmesi öğrenim kredisi güncellemelerinde beklenmedik rakamların ortaya çıkmasına yol açtı. Haftalar öncesinden talimatları verdik.

Kabine toplantımızda kredi geri ödemelerinin, enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Yani ana para.

Son güncelleme: 17:59 18.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı