• Turkhane Logo

‘Erdoğan, kontrol edemediği Boğaziçi’ni sıradanlaştırmak istiyor’

DEVA Partisi lideri Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi'ne iki yeni fakülte açma kararını değerlendirdi.

15:50 06 Şubat 2021 Cumartesi
‘Erdoğan, kontrol edemediği Boğaziçi’ni sıradanlaştırmak istiyor’
DEVA Partisi lideri Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi'ne iki yeni fakülte açma kararını değerlendirdi.



Babacan Tahrik edici bir karar. BÜyü sıradanlaştırma çabası var. İktidar, bir kurumu tam kontrol edemiyorsa önce bu kurumu sıradanlaştırmaya çalışıyor. Pes etmemek lazım.

Rektör protestolarının sürdüğü Boğaziçi Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki yeni fakülte açılması kararını değerlendiren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Tahrik edici bir karar çünkü öğrencilerin ciddi bir rahatsızlığı var. Boğaziçi Üniversitesi’ni sıradanlaştırma çabası var. İktidar bir kurumu tam kontrol edemiyorsa, kurum kültürü varsa, önce bu kurumu sıradanlaştırmaya çalışıyor. Pes etmemek lazım” dedi.


‘HÜKÜMET, DÜŞMAN ÜZERİNDEN BESLENİYOR’ 

Halk TV’de Suat Toktaş’ın sorularını yanıtlayan Ali Babacan şu değerlendirmeleri yaptı: “Azınlık olarak nitelendirilen, oy gelmeyecek bir kesim mükemmel bir düşman alanı oluyor iktidar için. Kendi seçmen kitlesini böyle tutmak istiyor. Başarı ve umut üretemedikleri için düşmanlıklar üzerinden seçmen kitlesini konsolide etmek istiyorlar. Hükümet, düşman üzerinden besleniyor. Ülkenin sorunlarına çözüm bulamadıkları için karşıtlık üzerinden siyaset üretiyorlar.”

‘ERDOĞAN, KADINI BİREY OLARAK GÖRMÜYOR’ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın akademisyen Prof. Ayşe Buğra’ya yönelik “Osman Kavala’nın karısı” ifadesini de eleştiren Babacan ” Bu ifadeler çok üzücü. Ayşe Buğra bir birey. 36 yıldır Boğaziçi’nin çok bilinen çok sevilen hocası. Burada kadını birey olarak görmeme var. Bu zihniyet sorunu. Üstelik bu sözler Kavala’nın duruşmasının görüldüğü esnada yapılıyor. Cumhurbaşkanı duruşmanın akışını direk etkileyecek ifadeler kullanıyor” dedi.

Son güncelleme: 15:50 06.02.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı