• Turkhane Logo

Erdoğan, Kızılay skandalını eleştirenleri hedef aldı. 'Dalkavuklar'

Kızılay'daki çadır skandalına ilişkin konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan,

17:44 27 Şubat 2023 Pazartesi
Erdoğan, Kızılay skandalını eleştirenleri hedef aldı. 'Dalkavuklar'
Kızılay'daki çadır skandalına ilişkin konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan,

Gazeteci Murat Ağırelin ortaya çıkardığı Kızılaydaki çadır skandalına ilişkin iktidar kanadı sessizliğini korurken, konuya ilişkin ilk açıklama AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğandan geldi. 

Adıyamanda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve bakanlar ile basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, isim belirtmeden AFAD ve Kızılay’ı hedef alan dalkavuklara asla kulak asmayın ifadelerini kullandı.
SİZİNLE YAN YANA YÜRÜYEN KİMErdoğan, basın toplantısında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıkalım. Ama dalkavuklara asla kulak asmayın. Bir taraftan AFADa saldıran, bir taraftan Kızılayımıza saldıran, birçok STKlarımıza saldıran bu dalkavuklara, asla kulak asmayın. Sizinle yan yana olan kim, sizlerle beraber bu yolda yürüyen kim. Onlarla beraber milletçe bu dirayeti gösterdiğimiz müddetçe Allahın yardımıyla hiçbir felaket hiçbir saldırı, hiçbir tuzak bizi yıkamaz.
NE OLMUŞTU?Gazeteci Murat Ağırel, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki yetersizliğiyle gündem olan Kızılay’ın, depremin üçüncü gününde AHBAP Derneği’ne 46 milyon lira karşılığında çadır sattığını ortaya çıkarmıştı.
Ağırele açıklamalarda bulunan Kızılay yetkilileri, ‘afetzedelerin barınma ihtiyacının bir an önce çözülmesi‘ için bu alışverişin yapıldığını, ‘çadır üretiminin devamını sağlamak amacıyla da hammadde bedelinin kabul edildiğini‘ bildirmişti.
AHBAP da sosyal medya hesabından, söz konusu bilgileri doğrulayan bir açıklama yapmış ve şu ifadeleri kullanmıştı:
Arkadaşlarımız, Kızılay’ın iştirakinde olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş ile görüşme gerçekleştirdiler. Ellerinde 2050 adet olduğunu öğrendiğimiz çadırların sözleşmesini hemen yaptık ve ertesi sabah 2050 tane çadırı deprem bölgesine gönderdik.

Son güncelleme: 17:44 27.02.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı