• Turkhane Logo

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun vaadini sahiplendi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuda personel alımlarında mülakatların kaldırılacağını açıkladı. Kamuda mülakatları kaldırma, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun vaadiydi.

18:29 11 Nisan 2023 Salı
Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun vaadini sahiplendi
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuda personel alımlarında mülakatların kaldırılacağını açıkladı. Kamuda mülakatları kaldırma, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun vaadiydi.

Erdoğan, iktidar partisinin seçim beyannamesini kamuoyuyla paylaştığı etkinlikte, Kamuda mülakatı kaldıracağız dedi.

Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “kamuda mülakatı kaldırma” vaadinin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Alımları sınavdaki başarılara göre yapacağız” ifadelerini kullandı.
KILIÇDAROĞLU SÖYLEDİ ERDOĞAN YAPTI
Gerçek Gündemde yer alan habere göre Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale mitinginde yaptığı konuşmada, kamuda mülakatın kaldırılacağını ve personel alımlarının KPSS puanına göre yapılacağını açıklamıştı.
Kılıçdaroğlu şunları söylemişti:Gençler, en büyük şikayetinizin torpil olduğunu biliyorum. Devlette liyakati sağlayacağız, sözlü sınavı kaldıracağız, KPSSde ne aldıysanız atamanızı yapacağız. Aşınız olacak, işiniz olacak. Sizin hayalleriniz Bay Kemalin hedefi olacak.

EYTDE DE AYNISI OLMUŞTU...Kılıçdaroğlu, yine geçmişte Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili bir çıkış yapmış, daha sonradan AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT’yi çıkaracaklarına dair ‘müjde’yi vermişti.
Erdoğan’ın EYT düzenlemesini açıklamasının ardından, Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Hayırlı uğurlu olsun” demişti.
EYT düzenlemesinin duyurulduğu gün, “Teşekkürler Kılıçdaroğlu” hashtag’i sosyal medyada gündem olmuştu.
KILIÇDAROĞLU KYK FAİZLERİNİ İŞARET ETTİ; ERDOĞAN HAREKETE GEÇTİKılıçdaroğlu, geçen Temmuz ayında gençlere KYK kredi faizlerini ödememe çağrısında bulunmuştu. Kılıçdaroğlunun hamlesinin ardından Erdoğan faizleri silmişti. 
FATURALARDAN TRT PAYI KALDIRILDIErdoğan, elektrik faturalarındaki TRT payının ve enerji fonu kesintilerini kaldırma kararı aldıklarını açıklamıştı.
Ancak, TRT payının kaldırılmasını gündeme getiren ilk parti CHP olmuştu. Erdoğan’ın açıklamasının ardından, CHPli vekillerden peş peşe açıklamalar gelmiş ve “Kılıçdaroğlu bir sorunu daha çözdü” yorumunda bulunulmuştu.
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise, “Kılıçdaroğlu söyledi. Elektrik faturalarında TRT payı kaldırıldı. Vatandaş rahatladı” ifadelerini kullanmıştı.
3600 EK GÖSTERGEKılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği konulardan biri de 3600 ek gösterge yasasıydı.
Kılıçdaroğlu, “Milyonlarca öğretmen, sağlık çalışanı, polis, din görevlisi ve infaz koruma memuru kardeşimiz tam 39 aydır Saray’ın verdiği sözü tutmasını bekliyor. Aylardır yüksek sesle söylüyoruz, sonuna kadar da peşini bırakmayacağız! Erdoğan, sen yapmazsan biz yapacağız. #MemurunHakkı3600” paylaşımını yapmıştı.
Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardından, Erdoğan, 3600 ek gösterge için ‘müjde’ verdi.

Son güncelleme: 18:29 11.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı