• Turkhane Logo

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden Rus Büyükelçisi’ne neden ‘haddini bil’ diyemedi?

19:00 03 Nisan 2023 Pazartesi
Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden Rus Büyükelçisi’ne neden ‘haddini bil’ diyemedi?





Amerika Birleşik Devletleri’nin Ankara Büyülelçisi Jeff Flake’in 29 Mart’ta CHP Genel Merkezinde Kılıçdaroğlu’nu ziyaretine ”Gidiyor Bay Bay Kemal’i ziyaret ediyor. Ayıptır, biraz kafanı çalıştır.” diyerek tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Rusya ve Çin’in Ankara büyükelçilerinin Kılıçdaroğlu’nu ziyaretine ses çıkarmadığı ortaya çıktı.



Gazeteci Murat Yetkin,  ‘Rusya, Erdoğan’ın başta kalmasını istediğini gizlemiyor ama Erdoğan’ın işine yaradıkça o dış müdahale sayılmıyor. Acaba Erdoğan, tıpkı ABD Büyükelçisi gibi Kılıçdaroğlu’nu ziyarete gelen bütün büyükelçilere kızıp Beştepe’yi kapatır mı? Örneğin Rusya Büyükelçisi Yerkhov’a? Çünkü o da Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Merkezinde ziyaret etmişti.’ hatırlatmasında bulundu.



Murat Yetkin şunları yazdı:



Cumhurbaşkanı 2 Nisan’da İstanbul Bağcılar’daki Ülkü Ocakları ziyaretinde ABD’nin Ankara Büyükelçisini hedef aldı ve Beştepe’nin kapılarını Büyükelçiye kapattığını söyledi. Neden mi? ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake’in 29 Mart’ta CHP Genel Merkezinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyareti yüzünden.







Erdoğan’ın Flake’in Kılıçdaroğlu’na gidişini ABD’ye çakma fırsatı olarak değerlendirmek istemesini 14 Mayıs seçimi hesabıyla yaptığını anlamak de güç değil.



Rusya, Erdoğan’ın başta kalmasını istediğini gizlemiyor ama Erdoğan’ın işine yaradıkça o dış müdahale sayılmıyor.







Beştepe Rus büyükelçisine de kapanır mı?



Tabii Kılıçdaroğlu ile Flake örneğin bir yemekte filan görüşseydi Erdoğan açısından daha iyi olabilirdi; bütün yandaş ekranlarda, manşetlerde “Gizli görüşme, talimat” filan denebilirdi.  Adam gitti CHP merkezinde ziyaret etti. Bakarsınız yarın diğer Cumhurbaşkanı adaylarından, Muharrem İnce ve Sinan Oğan’dan da görüşme talep eder, ziyaretlerine gider, onlara da seçilmeleri halinde dış politika ve özel olarak ABD ile ilişkilerde izleyecekleri hatları sorar.
Ama Flake, Erdoğan’dan randevu isterse Erdoğan artık vermeyeceğini söyledi.



Bu akla başka bir soruyu da getiriyor.



Acaba Erdoğan, tıpkı ABD Büyükelçisi gibi Kılıçdaroğlu’nu ziyarete gelen bütün büyükelçilere kızıp Beştepe’yi kapatır mı?
Örneğin Rusya Büyükelçisi Yerkhov’a? Çünkü o da Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Merkezinde ziyaret etmişti. Çin Büyükelçisi Liu Şaobin ve Katar Büyükelçisi Muhammed Cesim es Sani de. Kılıçdaroğlu’nun Dış Politika Baş Danışmanı Ünal Çeviköz’de tam listesi var, isteyen sorabilir: AB Daimi Temsilcisinden İngiliz, Alman, Fransız, İsrail büyükelçilerine dek Ankara’da ülkesini temsil eden pek çok Büyükelçi Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Merkezinde ziyaret etmiş. Belki de Erdoğan diğer büyükelçileri,n adaylık sürecinde CHP’de görünmesini istemiyor.



Ama diğerlerine çakma oy getirmiyor, ABD ve Batı Avrupalılara çakma oy getiriyor Erdoğan’a göre. Hesap bu.

Son güncelleme: 19:00 03.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı