• Turkhane Logo

Erdoğan, kendisini Kenan Evren’e benzeten Atilla Kıyat’tan şikayetçi oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emekli Oramiral Atilla Kıyat’ın kendisini Kenan Evren’e benzetmesi üzerine hakkında suç duyurusunda bulundu.

21:24 03 Ekim 2019 Perşembe
Erdoğan, kendisini Kenan Evren’e benzeten Atilla Kıyat’tan şikayetçi oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emekli Oramiral Atilla Kıyat’ın kendisini Kenan Evren’e benzetmesi üzerine hakkında suç duyurusunda bulundu.




AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın avukatlarından Hüseyin Aydın, Twitter’daki paylaşımından dolayı “Atilla Kıyat” adlı kullanıcıdan şikâyetçi oldu. Avukat Hüseyin Aydın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde, “Atilla Kıyat” kullanıcı isimli şüphelinin, 1 Ekim 2019’da, Twitter’daki hesabından “Seçim barajını yüzde 10’a çıkaran Kenan Evren ile bugün seçilme barajını yüzde 40’a düşürmeye kalkan kişi arasında hiçbir fark yoktur. Sonları da benzeyebilir…” şeklinde paylaşımda bulunduğunu belirtti.


Şikâyet dilekçesinde söz konusu paylaşımın TCK’nin 106. maddesinde düzenlenen “tehdit” suçunun unsurlarını ihtiva ettiği bildirildi. Ayrıca dilekçede “Şüpheli, şikâyete konu paylaşımında her ne kadar Cumhurbaşkanımızın adını zikretmemiş olsa da paylaşımın bütünü ve altındaki yorumlarla birlikte değerlendirildiğinde, şüphelinin söz konusu paylaşımı ile hedef aldığı kişinin Cumhurbaşkanımız olduğu açıktır.” denildi.

“SONU EVREN GİBİ OLUR” SÖZÜ RAHATSIZ ETMİŞ

Avukat Aydın dilekçesinde Cumhurbaşkanımız şüphelinin iddiasının aksine seçilme barajını yüzde 50+1’den 40+1’e düşürülmesine yönelik bir görüşü beyan etmemiştir.” diyerek söz konusu Erdoğan’ın bir varsayım üzerinden hedef alındığını ifade ediyor. Erdoğan’ı Kenan Evren’e benzetmesinden dolayı tehdit edildiğini iddia eden Aydın, “Dolayısıyla şüpheli gerçek dışı bir varsayım üzerinden Cumhurbaşkanımıza son biçmeye çalışmakta, bir darbecinin akıbetiyle tehdit etmektedir.” dedi.

Dilekçede, şüpheli hakkında “tehdit” suçundan soruşturma başlatılarak, kamu davası açılması talep edildi.

Suç duyurusunun ardından Atilla Kıyat ise Twitter hesabından “Değerli Takipçilerim, Cumhurbaşkanı, avukatı vasıtası ile, hakkımda suç duyurusunda bulunmuş ve konu yargıya intikal etmiştir. Bu nedenle, yüzde kırk artı bir konulu twitlerime yaptığınız yorumlara cevap vermeyeceğim. Bilginize..” paylaşımında bulundu.

  Seçim barajını yüzde 10’a çıkaran Kenan Evren’le , bugün seçilme barajını yüzde 40’a düşürmeye kalkan kişi arasında hiçbir fark yoktur. Sonları da benzeyebilir.. — Atilla Kıyat (@atillakiyat) October 1, 2019
 

Son güncelleme: 21:24 03.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı