• Turkhane Logo

Erdoğan kendisine 'Diktatör' diyen İtalya Başbakanı Draghi ile görüştü

G20 liderler zirvesi için Roma'da bulunan Erdoğan ve Draghi 'diktatör' krizi sonrası ilk kez görüştü

02:12 31 Ekim 2021 Pazar
Erdoğan kendisine 'Diktatör' diyen İtalya Başbakanı Draghi  ile görüştü
G20 liderler zirvesi için Roma'da bulunan Erdoğan ve Draghi 'diktatör' krizi sonrası ilk kez görüştü

G20 liderler zirvesi için Romada bulunan  Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Mario Draghi ile ikili bir görüşme yaptı. İki lider, Draghinin Erdoğanı diktatör olarak nitelemesinin ardından ilk kez yüz yüze görüştü.
İtalya başbakanlığı kaynaklarının verdiği bilgiye göre Draghi-Erdoğan görüşmesi yaklaşık yarım saat sürdü. Görüşmede diktatör krizinin gündeme gelmediği belirtildi.
İtalya Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Erdoğan ve Draghi, iki ülke ilişkilerinin güçlendirilmesi, AB-Türkiye ilişkileri, Afganistanda yaşanan kriz ve Akdenizde istikrar konularını ele aldı. Libyadaki gelişmelere de özel olarak odaklanıldı.
İtalya tarafı görüşmeyi yapıcı olarak niteledi.
İtalya devlet kanalı Rai de, Draghi-Erdoğan görüşmesinin diktatör krizi sonrası iki ülke arasındaki gerginliği azaltması açısından önemli olduğunu vurguladı. Rai, Draghi ile Erdoğanın zirvenin açılışında el sıkışmasının da buzları erittiği yorumunu yaptı.
Draghi geçen Nisan ayında Erdoğandan söz ederken, Bu diktatör diyebileceğimiz kişilere ihtiyacımız da var. Görüş, fikir, davranış ve toplum vizyonu açısından farklılıklarımızı dile getirmekte açık olmalıyız, ama ülkemizin çıkarları için iş birliğine de hazır olmalıyız demişti.

İki ülke arasında diplomatik krize neden olan bu sözlerin ardından, G20 zirvesi hazırlığındaki İtalyanın başbakanı geçen ay Erdoğanı telefonla aramış ve zirveye özel olarak davet etmişti.
Erdoğan Romada ayrıca Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile de görüştü.

Son güncelleme: 02:12 31.10.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı