• Turkhane Logo

Erdoğan kabul etti: SADAT’ın kurucusuyla evinde görüşmedim, Külliye’de görüştüm

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Haziran 2023'e hazırlan. Sıkıysa aday oluyor musun olmuyor musun bunu açıkla" dedi.

16:36 04 Haziran 2022 Cumartesi
Erdoğan kabul etti: SADAT’ın kurucusuyla evinde görüşmedim, Külliye’de görüştüm
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Haziran 2023'e hazırlan. Sıkıysa aday oluyor musun olmuyor musun bunu açıkla" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Kızılcahamamda düzenlenen istişare ve değerlendirme toplantısında konuşuyor.

Erdoğanın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

HASTANELERDEKİ RANDEVU SORUNUNU GÜNDEMİMİZE ALDIK:  Sağlıkta hizmet kalitesini yükselttik. Salgının bitmesiyle sorunları hemen gündemimize aldık, süratle çözümünü sağlayacak adımları atıyoruz. Son dönemde devlet hastanelerindeki sağlık hizmetleri konusunda muayene randevularındaki gecikmeler başta olmak üzere sistemdeki kimi aksaklıklarla ilgili şikâyetler gelmeye başladı. Salgının bitmesiyle bu sorunları hemen gündemimize aldık süratle çözümünü sağlayacak adımları atıyoruz.


SINIRIMIZDAKİ TERÖR KORİDORUNU DARMADAĞIN ETTİK:  Bugün toplam istihdam sayısı 30 milyonu geçti. Adalette 9 bin 349 olan hakim savcı sayısını bu yıl itibarıyla 22 bin 709a yükselttik. Türk Milleti için güçlü bir orduya sahip olmak tarih boyunca olageldiği gibi bugün de bir tercih değil, bir mecburiyettir. Güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu harekatlarla darmadağın ettik. Güvenlik hattının eksiklerini yeni harekatlarla tamamlayacak hem de tüm kuvvetlerimizi her türlü göreve hazır hale getirecek çalışmaları titizlikle yürütüyoruz. 

GEZİ OLAYLARI OLMASAYDI FARKLI YERLERDE OLACAKTIK:  Milli gelirimizi 235 milyar dolardan aldık, 1 trilyon dolar sınırına kadar getirdik. Şayet Gezi olayları ile başlayan ve devam eden ihanetlerin ülkemize kur, faiz, enflasyon şer üçgeni üzerinden ödettiği ağır bedeller olmasaydı bugün 1,5 trilyon doları bulan milli gelirle farklı yerlerde olacaktık. Sahnede hangi oyun sergilenirse sergilensin gerisinde bir ekonomik sabotaj mutlaka vardır. Buna rağmen ülkemize diz çöktürülmesine izin vermedik, vermeyeceğiz. Karşımıza çıkarılan aktörlerin birer aparat olduğunu biliyor, asıl mücadeleyi projelerin gerçek sahiplerine karşı veriyoruz.

RİYAKARLIĞI, KİFAYETSİZLİĞİ BURAM BURAM TÜTMEKTEDİR:  Türk siyasetinin en ağır cilvesi bize denk geldi, adı Kılıçdaroğludur. Biz de çoğunlukla yok saymayı tercih ediyoruz. Biz de mecburen bu zatı paçasından tutup aşağı çekmek zorunda kalıyoruz. CHPnin başındaki zat, güya salı günü sorduğumuz sorulara yanıt vermiş, güya 10 soru sormuş. Riyakarlığı, kifayetsizliği buram buram tütmektedir.

KARŞIMIZDAKİLERİ SEVİNDİRECEK BAYAĞILIKTA: İkinci sorum olan Türkiyenin PKK/YPGye sınır ötesi harekatlarını destekleyip desteklemediklerine, uzaktan postal gibi ilgisi olmayanı söyleyerek kirli hezeyanı sergilemiştir. Üçüncü soruda İsveç ve Finlandiyanın NATO üyeliğine yanıtı karşımızdakileri sevindirecek bayağılıktadır. Doğu Akdeniz ve Egede Rumların ve onları üzerimize salanların yanında olduğunu göstermiştir.

ASİL DEĞİL SEFİL BİR ŞAHSİYET:  Küresel krizin ülkemize etkileri konusunda desteği, Türkiyenin başındaki en büyük felaketin kendisi olduğunu gösterecek yanıtı vermiş. Siyasi stratejilerini yabancı ülke temsilcilerine onaylatmaktan vazgeçip geçmeyeceğine inkarla cevap vermiştir. Bu ülkenin asil bir evladı gibi hareket edip etmeyeceğine, sefil bir şahsiyet olduğunu göstererek yanıt vermiştir. Partisindeki hırsızı, terör sevicisini, tacizciyi tasfiye edip etmeyeceğine ortak olduğunu söyleyerek cevap vermiştir.

ADAY OLUYOR MUSUN, OLMUYOR MUSUN AÇIKLA:  2023te Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına yüreksizliğini, çapsızlığını göstermiştir. Seçim tarihi belli, yeni tarih istiyor. Seçim tarihi belli olduğuna göre Haziran 2023e hazırlan. Sıkıysa aday oluyor musun olmuyor musun bunu açıkla. Soru diye tekrarladığı zırvalar onun çapsızlığını değil, ülkesi ve milletinin çıkarlarını savunamayacak bir devlet adamı olduğunu göstermiştir.

ALTILI MASA KARARINI VERSİN:  Altılı masa kimi seçerse o aday olacakmış. Altılı masa uzatmasın artık kararını versin. Altılı masanın altında olan varsa onlar da ortaya çıksın. 

SADATIN KURUCUSUYLA KÜLLİYEDE GÖRÜŞTÜM:  Kendi kendine SADAT diye bir öcü uydurup bizim şirketin kurucusuyla evinde konuştuğumuzu söyleyecek kadar hayal alemine dalmış bu zata ne desek fayda etmeyeceğini biliyorum. Her gün altı da üstü de boş yalanlarla insanları tehdit ederek haysiyet cellatlığına soyunan birisinin bizi toplumsal çatışma çıkarmaya çalışmakla itham etmesi trajikomik bir çırpınıştır. Ben SADATın kusucusuyla evlerinde bir görüşme gerçekleştirmedim. Böyle bir görüşmem yok bay Kemal sen yalancısın. Sen cambazsın .SADATIN kurucusu denilen tuğgeneralle göreve getirdikten sonra benimle çalıştığı süre içerisinde cumhurbaşkanlığı külliyesinde görüşmelerim var ama evinde herhangi bir görüşmem söz konusu olmamıştır.

PARLAMENTODAN SİLİNİP ATILMALILAR:  3 tane sözde milletvekili 18 Mart Şehitler Köprüsünde (Erdoğan burada 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde TİP milletvekilleri tarafından yapılan eylemi kast etti) ne yaptılar, pankart asmaya yeltendiler. Üstelik orada polislerimize nasıl zulüm ettiklerini ekranlarda görenler olmuştur. Bu milletin polisine el kaldırandan milletvekili olmaz. Bunların parlamentoda da yeri olmaz. Bunların da parlamentodan silinip atılmasının adımlarının atılması lazım.

MİLLETİMİZ GEZİ OLAYLARINA NASIL BAKIYORSA BİZ DE ÖYLE BAKIYORUZ:  Biz milletimizin diliyle konuştuk. Derdimizi millete anlattık. Mukaddesata hürmetsizlik edenlere özellikle tavizsiz davrandık. Milletimiz Gezi olaylarına nasıl bakıyorsa biz de aynı penceren bakıyoruz. Nasıl tanımlıyorsa biz de aynı sıfatları kullanıyoruz. Şehir eşkıyalarını, yağmacıları, ibadethaneleri bira kutularıyla kirleten mülevvesleri, darbe heveslilerini 9 yıldır bu millet nasıl tarif ediyorsa, biz de öyle tarif ediyoruz. Vandala vandal, çapulcuya çapulcu demekten geri durmayacağız. Bize ahlak, edep, tevazu dersi vermeye yeltenenlere sesleniyorum; siz gidin aynaya bakın. 

Son güncelleme: 16:36 04.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı