• Turkhane Logo

Erdoğan, İsveç’in NATO üyeliğine karşılık, Biden‘den ABD’ye davet edilmeyi istedi

23:25 12 Kasım 2023 Pazar
Erdoğan, İsveç’in NATO üyeliğine karşılık, Biden‘den ABD’ye davet edilmeyi istedi





Emekli büyükelçi ve CHP eski milletvekili Namık Tan, Erdoğan’ın ABD’lilerle ‘pazarlık’ yaptığını iddia etti. Tan’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre Erdoğan, İsveç’in NATO üyeliğini TBMM’de onaylatmasına karşılık olarak F16’ların satışının onaylanması, F35 için ödenen paranın iadesikni ve Biden tarafından ABD’ye davet edilmeyi istedi.



Namık Tan, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:



Erdoğan Amerikalılar ile pazarlık yapmış: Ben İsveç’in NATO üyeliğini TBMM’de onaylatayım, siz de önce F16 satışını onaylayın, ödenmiş F35 parası ile ilgili bir çözüm geliştirin ve en önemlisi, beni resmi bir ziyaret için Washington’a davet edin diye… Şimdi bu anlaşmadan hiç bahsetmeden, Suudi Arabistan dönüşü uçakta gazetecilere; “Herhalde bizi bundan sonra Biden ağırlar” diye güya tahminde bulunuyor.”



Erdoğan söz konusu açıklamasında şunları söylemişti: “ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken daha dün buradaydı. Herhalde bizi bundan sonra Biden ağırlar. Benim Biden’ı aramam şık olmaz. Ortadoğu’da, Doğu Akdeniz’de, bölgemizde kilit ülke konumunda olduğumuzu sadece biz söylemiyoruz. Bu coğrafyada Türkiye’ye rağmen bir girişimde bulunmak, plan yapmak mümkün değil.”




Erdoğan Amerikalılar ile pazarlık yapmış:

Ben İsveç’in NATO üyeliğini TBMM’de onaylatayım, siz de önce F16 satışını onaylayın, ödenmiş F35 parası ile ilgili bir çözüm geliştirin ve en önemlisi, beni resmi bir ziyaret için Washington’a davet edin diye…

Şimdi bu anlaşmadan hiç…— Namık Tan (@NamikTan) November 12, 2023

Son güncelleme: 23:25 12.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı