• Turkhane Logo

Erdoğan ile görüşen Destici, son durumu açıkladı: Hepimiz ayrı listelerle seçime gidiyoruz

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüştü. Destici, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada,

20:02 07 Nisan 2023 Cuma
Erdoğan ile görüşen Destici, son durumu açıkladı: Hepimiz ayrı listelerle seçime gidiyoruz
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüştü. Destici, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada,

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayında Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Desticiyi kabul etti.
Destici, görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile son bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdiklerini belirten Destici, Bu sadece listelerle ilgili değil. Daha önce seçimlere tek başımıza gireceğimiz noktasındaki düşüncemizi paylaşmıştım. Cumhur İttifakındaki partilerimiz ortak bir liste ile seçime girerlerse bu avantajlı olur demiştim. Ama MHP listeyi verince geriye 3 partimiz kaldı. Demokratik Sol Parti de Cumhur İttifakımıza dahil oldu. Hayırlı olsun diyorum. Bundan sonrasında ne yapabiliriz? Bununla ilgili fikirlerimi paylaştım dedi.
Destici, şunları söyledi: Fatih Erbakan Bey ile de görüşeceğim. Ama şu andaki son durum nedir diye sorarsanız, hepimiz ayrı listelerimizle seçime gidiyoruz. BBP de seçime hazır. Fatih Erbakan Bey ile de görüşeceğim.
AKP, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisini oluşturan Cumhur İttifakında ortak liste konusunda belirsizlik yaşanmıştı.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici dün yaptığı açıklamada, milletvekilliği çıkarma noktasında faydalı olacak yolun ortak liste olduğunu belirttiğini ancak ittifak içerisinde şu ana kadar bir mutabakat oluşmadığını ifade etmişti.
Destici, şunları ifade etmişti: Bu sistemde milletvekilliği çıkarma noktasında faydalı olacak, kazançlı olacak yolun ortak liste olduğunu ifade ettim. Bu sadece benim söylememle olacak bir şey değil. Cumhur İttifakı içerisinde üç parti daha var. Onların da aynı iradeyi ortaya koymaları gerekiyordu. Şu ana kadar bir mutabakat yok. Şu anda Cumhur İttifakımızdaki dört siyasi parti kendi milletvekili aday listeleri ile seçime girecek.
Yapılan açıklamalara göre Cumhur İttifakını oluşturan partiler 14 Mayıs seçimlerine kendi milletvekili aday listeleriyle girecek.
Öte yandan Hizbullaha yakınlığıyla bilinen HÜDAPAR ise AKP listelerinden seçime gireceğini bildirmişti.
MHP, bugün milletvekili aday listesini YSKye sunmuştu.

Son güncelleme: 20:02 07.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı