• Turkhane Logo

Erdoğan ile görüşen Akşener: Ortak bir tutum belirlemeliyiz

15:50 17 Ocak 2024 Çarşamba
Erdoğan ile görüşen Akşener: Ortak bir tutum belirlemeliyiz





İYİ Parti lideri Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı telefon görüşmesini anlattı.



İYİ Parti lideri Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı telefon görüşmesini anlatan Akşener, “Hakan Fidan ve sayın Erdoğan geri döndüler, bilgi verdiler, öğrendim, arkadaşlarıma bunu aktardım. Meclis grubumuz tutumumuz bir tutum aldı. Bu tür konularda elbette ortak bir tutum belirlemeliyiz” ifadelerini kullandı.



“RUTİN BİR TELEFON GÖRÜŞMESİYDİ”



Konuşmasına, Pençe Kilit Harekatı bölgesinde düzenlenen saldırı sonrası AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmeye değinerek başlayan Akşener, yaptığı telefon görüşmelerinin rutin olduğunu söyledi.



Akşener, “Hakan Fidan ve sayın Erdoğan geri döndüler, bilgi verdiler, öğrendim, arkadaşlarıma bunu aktardım. Meclis grubumuz tutumumuz bir tutum aldı. Günlük siyasette birbirimizi kıyasıya eleştirebiliriz ama dış dünyaya karşı bu tür konularda elbette ortak bir tutum belirlemeliyiz” diye konuştu.



“AÇIKLIK GETİRMEK İSTİYORUM”



Pençe Kilit Harekatı bölgesine düzenlenen PKK saldırısı sonrası hayatını kaybeden askerlerin ardından Meclis’te yayınlanan bildiriye dikkati çeken Akşener, “Sayın Dervişoğlu, Sayın Aydın, ve Sayın Usta’nın organizasyonunda biz Meclis’in ortak bir beyanat ortak bir bildiri imzalamasını teklif ettik ve Saadet Partisi, İYİ Parti, MHP ve AK Parti bizim teklifimize evet diyerek imza attılar. Anlayamadığım bir biçimde çok da ayıpladığım bir biçimde bir bildiri savaşı çıktı” ifadelerini kullandı.



Akşener şöyle devam etti: “Numan Kurtulmuş’un imzasıyla ortak tezkere Meclis’e sunuldu, ilginç bir biçimde ayrı bir bildiri yayımlayanların hepsi bu tezkereyi destekledi. Soru şu; karın ağrısı İYİ Parti miydi?”

Son güncelleme: 15:50 17.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı