• Turkhane Logo

'Erdoğan ile Bahçeli oy hesabında ters düştü, İstanbul'da Saadet planı devrede'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 31 Mart yerel seçim sonuçlarına ilişkin oy hesaplarının farklı çıktığı belirtiliyor.

11:24 28 Nisan 2019 Pazar
'Erdoğan ile Bahçeli oy hesabında ters düştü, İstanbul'da Saadet planı devrede'
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 31 Mart yerel seçim sonuçlarına ilişkin oy hesaplarının farklı çıktığı belirtiliyor.




Sputnikte yer alan habere göre Erdoğanın, 31 Mart yerel seçimlerini değerlendirirken, İstanbul ve Ankarada aslında kaybetmedik, tam tersine kazandık. Kazanmak kaybetmek nedir ona bakmak lazım. İstanbul’da 24 ilçede AK Parti, birinde MHP olarak almış bulunuyoruz dediği aktarılıyor.


Erdoğan, AK Parti olarak yüzde 44.4lük oy oranına ulaştık dediğine dikkat çekiliyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise partisinin yerel seçimlerde yüzde 18.81 oy aldığını söylemişti.

Buna göre Cumhur İttifakı yüzde 63.2 ediyor. Fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakının yüzde 51.7 oy aldığını açıklamıştı.

Ankaradan bir diğer kulis ise Erdoğan’ın seçim sonuçlarını değerlendirmek için Kızılcahamam’da düzenlenen kampta hedef aldığı isimlerden birinin Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu olduğu söyleniyor.

Gazete Duvarda yer alan habere göre Erdoğan, Karamollaoğlu’nun Çamlıca tepesine 60 bin kişilik camii yapılması ve küçük şehirlere üniversite açılması yönündeki eleştirilerine, “Tarih bilmez”, “Ey zavallı”, “Siyasetten nasibini almamış” sözleriyle yanıt vermiş.

“Ben inanıyorum ki bunlara oy verenler de herhalde hesaba çekeceklerdir” dediği belirtilen Erdoğan’ın, Karamollaoğlu’na ağır sözlerle yüklenmesi kulislerde yenilenmesi için büyük mücadele verilen İstanbul seçimlerine hazırlık olarak yorumlandığı ifade ediliyor.

Haberde aktarılana göre, İstanbul seçim sonuçlarında Saadet Partisinin 100 binin üzerinde oy aldığına dikkat çekenler, “Saadet aday çıkarmamış olsa AK Parti’nin İstanbul’u kazanma ihtimali çok yüksekti” yorumunu yapıyor.

Bu tabloda İstanbul sonuçlarında etkisi bulunan Saadetin seçimin yenilenmesi durumunda alacağı tavır merak konusu.

Saadet Partisi’nin adayı Necdet Gökçınar’ı istifa yoluyla geri çekebileceği yönündeki iddialara ise parti yöneticilerinin, “Herkes gönlünde ne varsa onu söylüyor. Bizim tutumumuz net” diye yanıt verdiği söyleniyor.

Son güncelleme: 11:24 28.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı