• Turkhane Logo

Erdoğan, Hataylı depremzedeyi seçim sopasıyla tehdit etti

14:25 04 Şubat 2024 Pazar
Erdoğan, Hataylı depremzedeyi seçim sopasıyla tehdit etti





AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’a hizmet gelmemesinin sebebini belediyenin muhalif partide olmasına bağladı. Erdoğan, “İşte bir gerçeği sizlere şu anda söylüyorum. Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay, garip kaldı, mahsun kaldı.” dedi.



Tayyip Erdoğan, Hatay’da ilçe adayları tanıtım toplantısına katıldı. Burada konuşan Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayının Mehmet Öntürk olduğunu açıkladıklarını belirtti. Erdoğan’ın konuşmasından kayda değer bölümler şöyle:




Mehmet kardeşimizin Hataylıların teveccühüne mazhar olduğunu görmekten memnuniyet duyuyorum. Hatay kamu yatırımlarını noksansız alsa da maalesef yereldeki vizyon eksikliği nedeniyle potansiyelini açığa çıkarmakta zorlanan bir şehrimiz.



İşte bir gerçeği sizlere şu anda söylüyorum. Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay, garip kaldı, mahsun kaldı.



Şu anda Hatay’daki mevcut yerel yönetim maalesef şu deprem olayından sonra bad-el harab-ül basra (Basra harap olduktan sonra) oldu. Nerede belediye başkanı? Yok. İşte şimdi 31 Mart akşamı yeni bir dönemi ben inanıyorum ki Mehmet Öntürk kardeşim ve ekibiyle ayağa kaldıracaksınız.



Siyaseti millet için değil de kendi ikballeri için yapanların içler acısı hali ortadadır. 8 ay öncesine kadar yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor, Halil İbrahim sofrasından bahsediyorlardı. Bugün bakıyorsunuz hepsi de birbirine düşman kesildiler. 8 ay öncesine kadar Türkiye’yi birlikte yönetmekten, ülkeye güya gerçek demokrasiyi getirmekten söz ediyorlardı. Bugün birbirlerinin seçim afişlerine dahi tahammül edemiyorlar.



Daha düne kadar 13. Cumhurbaşkanımız diye adeta pamuklara sardıkları adayı, bugün Ankara’da bir ofisin 4 duvarı arasına hapsettiler. Aylar boyunca illeri beraber gezmişler. Beraber video çekmişler. İşin aslını bal gibi bildikleri halde seçim gecesi kazanıyoruz yalanını beraber söylemişlerdir.



Sonra ne oldu? Yenilginin faturasını tek bir kişiye kesip el birliğiyle kendilerini temize çıkardılar. Meselenin trajikomik yanı Bay Kemal’in gemisini ilk terk edenlerin CHP listelerinden meclise sokarak en büyük iyiliği yaptığı siyasi yankesiciler olmasıdır. 




Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarının ardından Hatay ilçelerinin belediye başkan adaylarını tanıttı.



Altınözü Belediye Başkan adayı:  Rıfat Sarı
Antakya Belediye Başkan adayı:  İbrahim Naci Yapar
Arsuz Belediye Başkan adayı:  Değer Tultak
Belen Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı:  İbrahim Gül
Defne Belediye Başkan Adayı:  Gökhan Köse
Dörtyol Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı:  Oğuz Uçar
Erzin Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı:  Erhan Akı
Hassa Belediye Başkan Adayı:  Selahattin Çolak
İskenderun Belediye Başkan adayı:  Mehmet Dönmez

Son güncelleme: 14:25 04.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı