• Turkhane Logo

Erdoğan hatalarını ancak 21 gün sonra itiraf etti: Helallik istiyorum!

On binlerce insanın hayatını kaybettiği depremin üzerinden 21 gün geçtikten sonra Erdoğan'dan itiraf geldi. Deprem bölgesinde açıklama yapan Erdoğan,

16:48 27 Şubat 2023 Pazartesi
Erdoğan hatalarını ancak 21 gün sonra itiraf etti: Helallik istiyorum!
On binlerce insanın hayatını kaybettiği depremin üzerinden 21 gün geçtikten sonra Erdoğan'dan itiraf geldi. Deprem bölgesinde açıklama yapan Erdoğan,

AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere Adıyamana gitti.

Esenboğa Havalimanından bölgeye hareket eden Erdoğana, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de eşlik etti.
HELALLİK İSTEDİ
On binlerce insanın hayatını kaybetti depremin üzerinden 21 gün geçti. Erdoğan şimdiye kadar bazı gecikmelerin olduğunu söylese de gelen eleştiriler karşısında hep çok sert tepkiler verdi. Be ahlaksız, be namussuz, be adi sözleri kamuoyunda büyük tepki çekti. Deprem bölgesinden yükselen tepkiler karşısında geri adım atmak zorunda kalan Erdoğan Adıyaman’da yaptığı açıklamada arama ve kurtarma çalışmalarında hataları olduğunu itiraf etti. Depremzedelerden “helallik” istedi.
Erdoğan, İlk birkaç gün Adıyaman’da istediğimiz çalışmayı yürütmedik bu nedenle sizden helallik istiyorum” dedi.
Erdoğan şunları söyledi:
Bugün 21nci günü geride bırakıyoruz. Ülkemizin 6 Şubat sabahı yaşamış olduğu büyük felaketten bu yana gerçekten 10 bin artçı deprem yaşadık. Tüm Adıyamana, tüm bölgeye geçmiş olsun derken hep birlikte vefat edenlerimiz için Fatiha okuyalım.

Hamd olsun Adıyaman çok değişti. Dünyada eşi benzeri görülmedik şekilde yaşadığımız güçlü depremlerin en çok etkilediği şehirlerden biri Adıyamandır. Maalesef ilk birkaç gün Adıyamanda arzu ettiğimiz etkinlikte çalışma yürütemedik. Sizden helallik istiyoruz. Her şeyin farkındayız. Gereğini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.
Bakanlarımızın şehrimizde görevlendirdiğimiz kamu personelinin, gönüllülerin çalışmalarını düzene soktuk. 44 bin 374 vatandaşımız vefat etti. Adıyamanda da milletvekilimiz Yakup Taşın da aralarında bulunduğu 6 bin 13 vatandaşımız hayatını kaybetti.
62 bin 500 Adıyamanlı vatandaşımız diğer şehirlerimize tahliye edildi. Yanımızda olan hiç kimseyi unutmayacağız. Depremin bölgesinin tamamında 553 bin 415 bölümün yıkık ve ağır hasarlı olduğu görüldü. Arama kurtarma çalışmalarının bitmesiyle enkaz kaldırma işlemleri hızlandı. Zarar tespit işlemleri de tamamlanmak üzere. Çadır kentlerdeki 4 bin 600 çadırda 14 bine yakın vatandaşımız hayatını sürdürüyor.
İNŞAAT AÇIKLAMASIÜlke genelinde ödeme yapılan kişi sayısı 1 milyona yaklaştı. Sosyal marketler depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Yakacak yardımı sürüyor. Hayvanları telef olan ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizi unutmuyoruz.
Adıyaman genelinde altyapı sıkıntıları önemli ölçüde çözüldü. Onarılan hatlar ve kurulan depolarla su sorunu hal yoluna sokuldu. Etap etap doğalgaz veriliyor. Adıyaman için hemen şimdi diyerek şehrimizi beraberce yeniden inşa edeceğiz.
Deprem bölgesinde inşa aşamasına gelinen konut sayısı 309 bini buldu. İnşası başlayan konut sayısı 14 bin 500e ulaştı. Deprem bölgesi genelinde 75 bin 681 köy evi yapacağız. Bunlara altyapısıyla, okuluyla, sağlık merkeziyle, camisiyle bir yerleşim yerinin ihtiyaç duyacağı müştemilatı da yerine getireceğiz.”

Son güncelleme: 16:48 27.02.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı