• Turkhane Logo

Erdoğan: Gazi hayatta olsaydı bunları o partiden sopayla kovalardı

Atatürk'ün vefatının 83'üncü yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şayet inanın, Gazi hayatta olsaydı emin olun bunları o partiden sopayla kovalardı" dedi.

13:11 10 Kasım 2021 Çarşamba
Erdoğan: Gazi hayatta olsaydı bunları o partiden sopayla kovalardı
Atatürk'ün vefatının 83'üncü yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şayet inanın, Gazi hayatta olsaydı emin olun bunları o partiden sopayla kovalardı" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürkün vefatının 83üncü yıldönümü dolayısıyla Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunca Tarihi CSO Konser Salonunda düzenlenen anma etkinliğinde konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunu hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şayet inanın, Gazi hayatta olsaydı emin olun bunları o partiden sopayla kovalardı. Eğer bu ülkede Gazinin, bölgemizi ve dünyayı kucaklayan siyasi, diplomatik, ekonomik, askeri mirasına sahip çıkan birisi varsa, o da biziz dedi. 

BATIYA BİZİ ŞİKAYET EDENLERDEN BİR ŞEY OLUR MU?


Kılıçdaroğlunun büyükelçilere gönderdiği Kanal İstanbul mektubunu da hatırlatan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: Atatürk isminin arkasına sığınanlar ne yapıyorlar? Maalesef milletleri aleyhine hangi faaliyet varsa onun değirmenine su taşıyan, garip olmanın ötesinde çarpık bir Atatürk istismarcısı kesimle karşı karşıyayız. Düşünün ya bizi gibi Avrupaya şikâyet edenlerden bir şey olur mu? Batının büyükelçilerine bizi şikâyet edenlerden bir şey olur mu? Sadece son günlerde yaşananlar bile bu çarpıklığın hangi boyutlara vardığını göstermeye yeterlidir. Türkiye bunda terör sorunu yaşadık, güya Gazi Mustafa Kemalin kurduğu partinin başındaki zatın bunların hiçbiri için yabancı büyükelçilere Türkiyenin çıkarını korumak adına mektup yazdığını hatta ima yollu bir cümle kurduğunu görmedik. Ama ülkenin en büyük yatırımını engellemek için tamamı yalan ifadelerle kendi iş insanlarımızı tehdit ediyor yetmiyor yabancılara mektup yazıp Türkiyeyi karşı ittifak çağrısı yapıyor. Gazi hayatta olsaydı emin olun bunları o partiden sopayla kovalardı. Gerçi bu partinin mevcut yapısı içinde Atatürk o partinin kapısından içeri sokulur muydu bilmiyoruz.

HER GEÇEN GÜN HEDEFLERİMİZE YAKLAŞIYORUZ

 Erdoğanın açıklamalarından öne çıkan bazı kısımlar şöyle:

Her alanda kurduğumuz sağlam altyapı üzerinde, siyasi ve ekonomik gücüyle dünyanın birinci liginde iddia sahibi bir Türkiye inşa etmenin gayreti içindeyiz. Küresel krizlerin üstesinden başarıyla gelen bir ülke olarak her geçen gün hedeflerimize biraz daha yaklaşıyoruz. Devraldığımız birikime sahip çıkan, bugüne kadar yapılanları 10a katlayan cumhuriyeti büyütmek için gece gündüz çalışıyoruz. İstanbuldaki AKMnin eski ve yeni binaları da ülkemizin nereden nereye geldiğinin sembolleridir. Milli iradenin üstünlüğü üzerine bina edilen yeni devletimizin, arayışlara, badirelere rağmen 2 bin yıllık devlet silsilemizin devamı olduğu unutulmamıştır.

Atatürkü anmak elbette önemlidir, ama asıl olan Atatürkü verdiği mücadelenin izini sürerek gerisindeki sebepleri doğru tespit ederek anlamaktır. Ülkemizde dillerinden Atatürkü ismini düşürmeyen ama onu anlamakta en küçük gayret göstermeyen kesim her dönem olmuştur. 

Son güncelleme: 13:11 10.11.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı