• Turkhane Logo

Erdoğan: Ekonomide sıkıntı varmış, yoo…

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomide hiç bir sıkıntı olmadığını, Türkiye’nin gayet iyi bir şekilde yoluna devam ettiğini savundu.

18:25 17 Nisan 2023 Pazartesi
Erdoğan: Ekonomide sıkıntı varmış, yoo…
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomide hiç bir sıkıntı olmadığını, Türkiye’nin gayet iyi bir şekilde yoluna devam ettiğini savundu.

Erdoğan, “Şu anda CHP’nin sözcüsü olan zat, ortağı olan bir ara Hazine’nin başında olan zat, kapalı kapılarda IMF ile (geçmişte) pazarlık yaptılar. IMF’ten destek almadan bu işi yürütemezmişiz dediler bize. Niye? Ekonomide sıkıntı varmış, yoo. Biz gayet iyi yolumuza devam ettik, ediyoruz.” dedi.



AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi Açılış Töreni’ne katıldı. Buradaki konuşmasında ekonomiye değinen Erdoğan, ‘sıkıntı’ olduğu iddialarını yalanladı. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:




İstanbul Finans Merkezi’nin (IFM) ilk etabının açılış heyecanını yaşıyoruz. Dünyada New York, Londra, Frankfurt gibi asırlık merkezlerin yanında, Dubai, Hong Kong gibi sonradan bu listeye dahil olan finans merkezleri de bulunuyor.



İstanbul’u dünyanın sayılı finans merkezlerinden biri haline getireceğiz ve getirdik. Şimdi de bu işin fiziki şartlarını oluşturduk. Kimlerle mücadele etmedik ki. MB’yi İstanbul’a taşıyacağız dedik, önümüze çıktılar. Ne yapmadılar ki, Vakıfbank için aynı şeyi söylediler.



Ülkemizin 21 yıldır inatla, sabırla sürdürdüğü ekonomik kalkınlığı kesintiye uğramayacak. 2002 öncesini bilenler mücadele ederek elde ettikleri kazanımlarından geriye gidişe müsaade etmeyecek.



14 Mayıs’ta bir kez daha milli irade tecelli edecek, milletimiz Türkiye yüzyılını başlatacaktır. Sandığın renginden en ufak şüphe duymuyorum. Seçim dönemleri, siyasetçilerin kantara çıktığı günlerdir. Bugünler, ülkenin geleceğine dair ortaya dökülen zamanlardır. Millet vaatleri ölçüp tartar.



Muhalefetin Türkiye’yi yönetebilecek, ülkemizi hedeflerine ulaştırabilecek hiçbir vizyonu olmadığı ortaya çıkmıştır. Bu da 2002 öncesinde ülkemizin neden geri kaldığını göstermiştir.



Her şeyi bedava verme… Batılı tefecilerden 300 milyar dolar dilenme… IMF reçetelerine teslim olma gibi sayısız abuk sabuk vaadi konuşmaya değer bulmuyorum. 300 milyar dolar İngiltere’den getirecekmiş! Demek ki tefecilerle anlaştı, onlar ona sözler verdiler o da burada aktarıyorlar. Böyle bir şeye inanıyor musunuz? Böyle bir safsata, yalan yolan, hile görmedim. SSK’yı batıran bu değil mi?



Bakkal hesabı yapacak kadar ekonomi bilgisi olan herkes bunlarla ekonominin idare edilmeyeceğini görüyor. Bu millet, 25 yıl önce 2 anahtar vaadi ile dolaşanların, kendini elindeki anahtarlardan ettiğini unutmaz. Bu millet, sabah akşam ahkâm kesen, IMF çantacılarının ülkeyi geride bırakacak vaatlerini iyi bilir. Ülkeye milyarlarca borç takarak nasıl ortadan kalktığını unutmaz.



Şu anda CHP’nin sözcüsü olan zat, ortağı olan bir ara Hazine’nin başında olan zat, kapalı kapılarda IMF ile pazarlık yaptılar. IMF’ten destek almadan bu işi yürütemezmişiz. Niye? Ekonomide sıkıntı varmış, yoo. Biz gayet yolumuza devam ediyoruz.



“Millet yol mu yiyecek” (diyorlar) Lafa bak… “Soğandan, domatesten haber ver.” (diyorlar)Benim Anadolu köylüm onları gayet iyi biliyor. Sen soğanı masaya koyup dağıtabilir misin, onların lüksünü bozar! Ekonomi cahili eser ve hizmet düşmanı olmuştur bunlar.



Yol, yenebilen, yenerek tüketilebilen bir meta değildir bunu bil Bay Profesör! Demek ki bunları size öğretmediler, yol yenmez ama yol sayesinde üretim olur. Yol sayesinde yatırım gelir, sanayi gelişir, ülke kalkınır, istihdam oluşur!

Son güncelleme: 18:25 17.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı