• Turkhane Logo

Erdoğan, Ebru Timtik üzerinden avukatları meslekten men sinyali verdi

Adli yıl açılışında konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan bu yıl insan hakları eylem planının neticelendireceğini söyledi.

14:03 01 Eylül 2020 Salı
Erdoğan, Ebru Timtik üzerinden avukatları meslekten men sinyali verdi
Adli yıl açılışında konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan bu yıl insan hakları eylem planının neticelendireceğini söyledi.



Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, adil yargılanma hakkı için başladığı ölüm orucunun 238. gününe yaşamını yitiren avukat Ebru Timtik’in fotoğrafının İstanbul Barosu binasına asılmasına sert sözlerle tepki gösterdi.

“Israrla açlık grevini sürdüren bir avukatın ölümü üzerine İstanbul Barosu binasına asılan pankartın şehidimizin kemiklerini sızlatmanın ötesinde anlamları olduğunu düşünüyoruz” diyen Erdoğan, “Diğer kurumlarda terör örgütleriyle böyle içli dışlı olan kişiler nasıl mesleklerinden men edilebiliyorsa avukatlar için de böyle bir yöntemin gerekip gerekmediği bana göre tartışılmalıdır” diye konuştu.


Cumhurbaşkaı sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Avukatların teröristlerin bu kadar pervasızca yanlarında durabilmeleri, cübbeleriyle cenazelerine katılabilmeleri kabul edilebilir davranışlar değildir. Avukatlık zulmü savunmak değildir. Avukatlık adaleti savunmak, adaletin yanında yer almak demektir. Bu yapılan işlemlerin müvekkil avukat ilişkisiyle uzaktan yakından alakasının olmadığı açıkça ortadadır. Diğer kurumlarda terör örgütleriyle böyle içli dışlı olan kişiler nasıl mesleklerinden men edilebiliyorsa avukatlar için de böyle bir yöntemin gerekip gerekmediği bana göre tartışılmalıdır.

“Çoklu baro sistemini getirmekteki amaçlarımızdan biridir barolarımızın bu sorunlu yapılan kurtarmak umududur.

“İnşallah önümüzdeki dönemde avukatlıktan teröristliğe uzanan bu kanlı yolun önünü kesmek için gerekeni yapacağız.”

18 YILDIR REFORMLARIN EN YOĞUN YAŞANDIĞI ALAN ADALET SİSTEMİ

Tayyip Erdoğan son 18 yılda yapılan reformlar ile haber verme hakkının daha güçlü bir temele sahip olduğunu iddia etti.

“Son 18 yıldır her alanda kesintisiz bir şekilde gerçekleştirdiğimiz reformların en yoğun yaşandığı alanların başında yargı geliyor. Amacımız güven veren ve erişilebilir bir adalet sistemini tüm kuru ve kurallarıyla tesis etmektir. Attığımız her adımda demokrasinin güçlendirilmesini hak ve özgürlüklerin güçlendirilmesini hedefliyoruz.

“İfade hürriyetinin bir parçası olan eleştiri ve haber verme hakkının mevzuatında daha güçlü bir temele sahip olmasını sağladık.

“Beklentimiz bu düzenleme sayesinde hukuk yargılamalarının çok daha kısa sürece sonuçlanmasıdır. Halen çalışmaları süren insan hakları eylem planını bu yıl içinde neticelendirmek istiyoruz. Bu planın hayata geçmesiyle ülke içinde ve uluslararası alanda maruz kaldığımız pek çok sıkıntıyı da çözeceğimize inanıyorum.”

Son güncelleme: 14:03 01.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı