• Turkhane Logo

"Erdoğan denedi ama olmadı"

Son dönemde Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan Ege adaları ve hava sahası gerginlikleri sürerken, Yunan basınından bu durumun bir seçim çalışması olduğu iddiası geldi.

00:59 16 Eylül 2022 Cuma
Son dönemde Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan Ege adaları ve hava sahası gerginlikleri sürerken, Yunan basınından bu durumun bir seçim çalışması olduğu iddiası geldi.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim Ege adaları ve hava sahası konularında sürerken, Yunanistanda yayımlanan Kathimerini gazetesinde işlenen konuyla ilgili olarak bu durumun bir seçim çalışması olduğu iddiası ortaya atıldı.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğanın söz konusu gerilimi bir seçim yatırımı olarak gördüğü ancak bu adımın oylarında bir yükselmeye de neden olmadığı ifade edildi.

Cumhuriyette yer alan habere göre Yunan Kathimerini gazetesi, MetroPOLL Stratejik ve Sosyal Arastirmalar Merkezinin anketine de yer verdiği analizde, Erdoğanın, Yunanistan ile ipleri germesinin sebebi yaklaşan seçimler ifadelerine yer verdi.
Kathimerini gazetesi, AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın, 2023 genel seçimi için milliyetçi duyguları harekete geçirmeye çalıştığını, ancak kışkırtıcı söylemlerinin oylarını arttırmaya yetmediğini ileri sürdü.

Kathimerini, MetroPOLL anketine katılanların yüzde 51,5inin  “Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerginliğin bir seçim gündemi meydana getirme girişimi olduğuna inandığını ve yüzde 64ünün de Yunanlıları düşman olarak görmediğini tercih ettiğini belirtti.

ÇAVUŞOĞLU ÖN PLANDA
Gazete ayrıca, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlunun, ABDnin bölgede güçlü bir Türkiye istemediği için Yunanistanı desteklediğini belirten sözlerine yer verdi.

Son güncelleme: 00:59 16.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı