• Turkhane Logo

Erdoğan, Cirit ve Feyzioğlu’na teşekkür etti, katılmayan baroları provokasyonla suçladı

Baroların ve bazı Yargıtay üyelerinin boykot ettiği Saray’daki adli yıl açılış töreninde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, töreni protesto eden baroları hedef aldı.

15:40 02 Eylül 2019 Pazartesi
Erdoğan, Cirit ve Feyzioğlu’na teşekkür etti, katılmayan baroları provokasyonla suçladı
Baroların ve bazı Yargıtay üyelerinin boykot ettiği Saray’daki adli yıl açılış töreninde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, töreni protesto eden baroları hedef aldı.



Erdoğan, törenin yapıldığı salona gelişinde yüksek yargı başkanları ile Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu’yla samimi şekilde tokalaştı. Erdoğan, törendeki konuşmasında ise töreni boykot eden baro başkanlarına tepki gösterdi. Erdoğan, “Bir takım barolar adli yıl açılışını sırf mekanından dolayı provoke ediyor. Bu mekan şahsıma ait değildir. Bu gazi mekan milletimizin ve tüm kurumlarımızın evidir. Yargıtay ve TBB başkanlarımızı bu bağnaz ve provokatif dayatmalara karşı gösterdiği dirayetli ve demokratik tutumdan dolayı tebrik ediyorum. Bu tür yanlışların ilerde tekrarlanmayacağına inanıyorum” dedi.




Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:


Adaletin tecellisi için fedakarca çalışan yargı mensuplarımıza milletim adına teşekkür ediyorum. Biz kendimiz ve tüm insanlık için adalet peşinde koşmalıyız. Karşımızda kendi konforu için dünyanın kalanını gözyaşına ve ateşe boğmaktan çekinmeyen bir anlayış var. Tarihin hiçbir döneminde zalimler eksik olmamıştır ama aynı şekilde zulüm de payidar olamamıştır. Günümüzün zalimlerinin de yol açtığı adaletsizlikler elbet bir gün sona erecektir. Bize düşen işte o güne kadar adalet mücadelesini sürdürmek, mazlumların yanında yer almaktır.

HSK’YI KENDİNE BAĞLAYAN BAŞKANLIK SİSTEMİNİ ÖVDÜ

24 Haziran seçimleriyle gelen yeni sistem, kuvvetler ayrılığı ilkesinin daha belirgin ve keskin işletilmesine dayalıdır. Anayasanın hükümleri gereğince Cumhurbaşkanı sadece yürütmenin değil devletin de başıdır. Cumhurbaşkanı’na verilen devletin başı misyonu kuvvetler ayrılığı için bir tehdit değildir. Devlet sisteminde illa bir üstünlük aranacaksa bu ancak milli egemenliğin üstünlüğü olabilir.

“BİR TAKIM BAROLAR ADLİ YIL AÇILIŞI’NI PROVOKE EDİYOR”

Yeni yönetim sisteminde yürütmenin de temsilcisi olan Cumhurbaşkanı’na yöneltilen ithamların çoğu temelsizdir. Yargı üzerinden Cumhurbaşkanı’na saldırmak doğrudan siyasal alanı hedef almaktadır. Yargı bağımsızlığı sözünü gündemde tutanlar en çok Cumhuriyet’e zarar veriyor. Bir takım barolar adli yıl açılışını sırf mekanından dolayı provoke ediyor. Bu mekan şahsıma ait değildir. Bu gazi mekan milletimizin ve tüm kurumlarımızın evidir. Yargıtay ve TBB başkanlarımızı bu provokatif dayatmalara karşı gösterdiği demokratik tutumdan dolayı tebrik ediyorum. Bu tür yanlışların ilerde tekrarlanmayacağına inanıyorum.

BARO SEÇİMLERİNE MÜDAHALE SİNYALİ

Erdoğan, törene katılamayacağını duyuran barolara da ‘seçim sisteminizi değiştiririm’ tehdidinde bulundu. Baroların ve meslek örgütlerinin seçim sisteminin değiştirilmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, “İlk çözmemiz gereken meselelerden biri, tüm meslek teşekküllerinin seçim yöntemlerinin, temsili demokrasiye uygun hale getirilmesidir” dedi.

Son güncelleme: 15:40 02.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı