• Turkhane Logo

Erdoğan AYM’nin yetkilerini budayacak: Bir karara bakar

15:50 12 Kasım 2023 Pazar
Erdoğan AYM’nin yetkilerini budayacak: Bir karara bakar





AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin yetkilerinin sonuna kadar budanmasına -ilişkin sinyali verdi: “Yani bireysel başvuruyla ilgili yasal düzenlemeye gitmek zor bir olay değil. Bütün iş Cumhur İttifakı’nın alacağı karara bağlı, atacağı adıma bağlı. Fakat bireysel başvuruyu hallettikten sonra iş bitmez.” Erdoğan, Hamas çıkışını da yineledi: Hamas bir terör örgütüdür’ diyelim istiyorlar. Hayır, terör örgütü değildir. Topraklarını koruma mücadelesi veren, vatanları için savaşan insanlardır.



 Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi’nin tutuklu milletvekili Can Atalay kararını yok sayması ve üyeler hakkında suç duyurusu bulunması sonrası muhalefetin deyimiyle yaşanan “yargı darbesi” tartışmasında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, sonuna kadar yetkileri budama sinyali verdi.



Riyad dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yani bireysel başvuruyla ilgili yasal düzenlemeye gitmek zor bir olay değil. Bütün iş Cumhur İttifakı’nın alacağı karara bağlı, atacağı adıma bağlı. Fakat bireysel başvuruyu hallettikten sonra iş bitmez” dedi.







“MİSYONU NOKTASINDA AĞIRLIK YARGITAY’DADIR”



Yargıtay üyelerinin sadece hukukçulardan oluştuğunu söyleyen Erdoğan, “Ama Anayasa Mahkemesi üyelerinin içinde hukukçular olduğu gibi bunların yanında valiler vardır, bunların yanında iktisatçılar vardır, sosyologlar vardır vesaire böyle de olması zaten gerekir. Ama misyonu noktasında ağırlık nerededir? Yargıtay’dadır. Orada Anayasa’dan tutun, Ticaret Hukukuna, İş Hukukuna varıncaya hepsi Yargıtay’da. Buradaki kavganın tarafı olacak halim yok, o ayrı bir şey. Ama işin hakemliğine gelince bu hakemliği yapma da tabii bize görev düşebilir. O da bize yine Anayasa’nın yüklediği bir görevdir Cumhurbaşkanı olarak.” diye konuştu.



“İKİ YARGI BAŞKANIYLA GÖRÜŞÜRÜZ”



Erdoğan, “İki yargı kurumunun başkanlarıyla görüşme konusuna gelirsek. Gerekirse her ikisiyle de görüşürüm. Yargıtay Başkanı’yla zaten görüştük. Anayasa Mahkemesi Başkanı’yla da gerekmesi halinde görüşürüz. Görüşmemek diye bir şey söz konusu değil.” ifadesi kullandı.



‘İSRAİL BEBEK KATİLİ BİR ÜLKEDİR’



Öte yandan Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin konuştu:



“İsrail, son Gazze saldırılarıyla uluslararası kamuoyunun desteğini yitirmiştir. Ülke yönetimleri emperyalist çıkarları doğrultusunda İsrail yönetimiyle kucaklaşma yarışına girse de toplumların nezdinde İsrail artık bebek katili bir ülkedir.”



ERDOĞAN, HAMAS ÇIKIŞINI YİNELEDİ



Hamas bir terör örgütüdür’ diyelim istiyorlar. Hayır, terör örgütü değildir. Topraklarını koruma mücadelesi veren, vatanları için savaşan insanlardır.



Son güncelleme: 15:50 12.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı