• Turkhane Logo

Erdoğan: Arabistan’a tek kelime etmedi, CHP’yi hedef gösterdi

12:50 30 Aralık 2023 Cumartesi
Erdoğan: Arabistan’a tek kelime etmedi, CHP’yi hedef gösterdi





AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaşanan ‘Süper Kupa’ krizine ilişkin ilk açıklamasında Suudi Arabistan ile ilgili tek yrum yapmazken, CHP’yi hedef gösterdi. Erdoğan, “CHP ve şurekâsı ders vermeyi bıraksınlar. Dünkü olayın şov ve provakasyon malzemesi yapılmasına müsaade edemeyiz” dedi



AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Süper Kupa finalindeki ‘Atatürk’ krizi hakkında suskunluğunu bozarak, “Hangi sebeple olursa olsun sporun günlük siyasi rekabetin mezesi haline getirilmesi yanlıştır” dedi.



Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri programında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Suudi Arabistan’ın tutumuna ilişkin tek kelime etmezken, yaşananlar sonrası CHP’nin tavrını eleştirdi.



Erdoğan şunları kaydetti: “Dün gece yaşanan hadiselerden duyduğumuz üzüntüyü vurgulamak istiyorum. Türk sporunun başarılarla gündeme gelmesini istiyoruz. Sporun günlük siyasetin mezesi haline getirilmesi yanlıştır. Dün geceden itibaren muhalefet partilerinin yaptığı açıklamaları istismar siyasetinin yeni örnekleri olarak görüyoruz. Gazi Mustafa Kemal, bu ülkenin banisidir. Türkiye’nin onurunu, haysiyetini nasıl savunduğumuzu tüm dünya çok iyi biliyor. Ülkemizin ve milletimizin itibarını nasıl koruduğumuzu tüm insanlık gayet iyi biliyor. CHP ve şurekâsı ders vermeyi bıraksınlar. Dünkü olayın şov ve provakasyon malzemesi yapılmasına müsaade edemeyiz. Milletin inancına, değerlerine dil uzatılmasına hiçbir şekilde mazur göremeyiz. Bu konuda yapılması gereken ne varsa onu yapmaktan çekinmedik, çekinmeyiz. Dünkü hadiseden dolayı, futbolseverlere ve spor camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”



Suudi Arabistan’da dün, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanması planlanan Süper Kupa finalinin başlamasına saatler kala kriz ortaya çıkmıştı. Suudi yönetimi; Atatürk posterine, Fenerbahçe’nin ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ pankartı ile Atatürk tişörtüne, Galatasaray’ın da ‘Ne mutlu Türküm diyene!’ pankartına itiraz edince iki takımın da yöneticileri maçı oynamama kararı almış ve ülkeye dönmüştü. Siyasetin ve toplumun farklı kesimlerinden kulüplere destek ve Suudi Arabistan’a protesto açıklamaları gelirken Erdoğan ise sessizliğini korumuştu.

Son güncelleme: 12:50 30.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı