• Turkhane Logo

‘Erdoğan, anahtarı Bahçeli’ye teslim etti’ diyen Babacan: Tak dedi, şak oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletten aldığı anahtarı MHP lideri Devlet Bahçeli'ye telsim ettiğini söyleyen Ali Babacan, "Krizlerin ortağı istedi seçime gitti, o istedi mafyayı hapisten çıkardı. Tak dedi, şak oldu" ifadesini kullandı.

15:00 03 Kasım 2022 Perşembe
‘Erdoğan, anahtarı Bahçeli’ye teslim etti’ diyen Babacan: Tak dedi, şak oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletten aldığı anahtarı MHP lideri Devlet Bahçeli'ye telsim ettiğini söyleyen Ali Babacan, "Krizlerin ortağı istedi seçime gitti, o istedi mafyayı hapisten çıkardı. Tak dedi, şak oldu" ifadesini kullandı.

DEVA Partisi lideri Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MHP lideri Devlet Bahçeli ile açıkladığı “vizyon belgesi” için sert eleştirilerde bulundu. Erdoğan’ın AKP’yi Bahçeli’ye teslime ettiğini belirten Babacan, “Krizlerin ortağı Bahçeli’yi, Perinçek’i almış yanına Türkiye Yüzyılı’na yürüyormuş. Bu mu sizin vizyonunuz ya?” dedi.



DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin İl Başkanları Toplantısı’nın açılış konuşmasını yaptı. Babacan, giderek genişleyen teşkilatlarıyla yola devam ettiklerini vurgulayarak, ülkenin sorunlarını çözmek adına geliştirdikleri planlardan bahsetti. İktidarın politikalarını eleştiren Babacan, son olarak Saray’da düzenlenen Polis Akademisi Mezuniyet Töreni’nde, AKP’nin Türkiye Yüzyılı programı için bestelenen aynı adlı şarkısının polis bandosunca çalınıp söylenmesine tepkisini dile getirdi.



‘BİZ SINIFIN ÇALIŞKAN ÖĞRENCİSİYİZ’



AKP’yi “tembel öğrenci” olarak niteleyen Ali Babacan, “Ülkemizin gri listelere düşmesine izin vermeyeceğiz. Türkiye’nin lekelerini temizleyeceğiz. Bu ülkenin sorunlarına çözüm üreteceğiz. Eğer bunu istiyorsan zaten çalışacaksın, çok çalışacaksın. İlk kez bir siyasi parti, ilk 90 günde ne yapacağını planıyla bütçesiyle açıkladı. 16 tane eylem planı hazırladık. Çünkü biz çalışıyoruz, sınıfın çalışkan öğrencisiyiz. Tembeller düşünsün. Vizyon, vizyon diye ortalığı ayağa kaldırdılar, ne açıkladılar Allah aşkına?” şeklinde konuştu.



‘BU HÜKÜMET GENÇLERE GENÇLİK BORÇLANDI’



Gençlerin Türkiye’den umudu kalmadığını kaydeden Babacan, “Bakın dün akşam Sabancı Üniversitesi’nde genç arkadaşlarımızla buluştuk. Herhalde 700-800 kişilik bir salonda öğrenciler geldiler, konuştuk. Bizim bu gençlerimize borcumuz var. Çünkü bu hükümet bu gençlere gençlik borçlandı. Bizim onlara insan onuruna yaraşır bir hayat borcumuz var. Bu ülkeyi gidenlerin değil, yaşamak isteyenlerin ülkesi yapacağız. Ki bunu geçmişte yapmıştık da. Değil kendi gençlerimiz başka ülkelerden bile geliyorlardı Türkiye’ye” dedi.



‘EMNİYET’İ PARTİLİLEŞMEYE ZORLAYAMAZSINIZ’



AKP’nin “Türkiye Yüzyılı” programı için bestelenen şarkının polis bandosu tarafından alınıp söylenmesine tepki gösteren DEVA lideri, “Devlet iseniz tarafsız olmak zorundasınız. Daha yeni yaşadık bakın Emniyet Teşkilatı. Ülkenin yöneticilerine hizmet etmeye zorlanan bir teşkilat, partilileşmeye zorlanan bir teşkilat işini doğru yapamaz ki. Her parti için geçerli bu. Ben gördüğüm her polis intiharı haberine kahroluyorum. Gördünüz değil mi? Polis Akademisi mezuniyet töreni. Gözümüzün önünde polis bandosuna iktidar partisinin seçim şarkısını söylettiler ya. Bir dakika diyoruz ya, hop diyoruz, ne oluyoruz diyoruz. Çok istiyorsanız bu şarkıları kaydettirip Spotify’a yükletebilirsiniz. Ama kalkıp da orada, sokakların güvenliğini sağlamakla yükümlü insanlara kendi partinizin şarkısını söyletemezsiniz” şeklinde konuştu.



‘DİNDARLARIN DA KENDİSİNİ ELEŞTİREBİLDİĞİNİ GÖSTERELİM’



Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü:



“AK Parti, seçim şarkısını polise söyletsin diye mi iktidara geldi? AK Parti’yi yıllarca iktidara taşıyan tertemiz insanlar bu yüzden mi oy verdi? Milletin parasını çarçur etsin diye mi? Hayır, tahmin edemezlerdi. Ezilenlerin oyunu alan o parti, bu düzen için mi oy aldı?



Biliyorum ki adaletli insanlar bu konuda dertleşiyorlar. Yüksek sesle konuşamıyorlar ama memnun değiller. Ben buradan sesleniyorum, gelin hep beraber olalım. Dindar insanların da kendisini eleştirebildiğini hem ülkeye hem dünyaya gösterelim. Gelin el ele verelim.”



‘ERDOĞAN ANAHTARI BAHÇELİ’YE TESLİM ETTİ’



Devlet Bahçeli üzerinden Erdoğan’a yüklenen Babacan, “Bakın krizlerin ortağı Bahçeli’yi, Perinçek’i almış yanına Türkiye Yüzyılı’na yürüyormuş. Bu mu sizin vizyonunuz ya? Partiyi iki kişinin dudağından çıkanla hareket eden bir partiye çevirdi. Krizlerin ortağı istedi seçime gitti, o istedi mafyayı hapisten çıkardı. Tak dedi, şak oldu. Erdoğan, milletin kendisine teslim ettiği anahtarı Bahçeli’ye teslim etti. Size bu yüzden mi oy verdiler bu insanlar?” dedi.

Son güncelleme: 15:00 03.11.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı