• Turkhane Logo

Erdoğan açıkladı: Can kaybı 8 bin 574'e yükseldi

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde yaptığı ziyaretlerde güncel rakamları açıkladı. Erdoğan'ın verdiği rakama göre can kaybı 8 bin 574'e yükseldi.

15:29 08 Şubat 2023 Çarşamba
Erdoğan açıkladı: Can kaybı 8 bin 574'e yükseldi
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde yaptığı ziyaretlerde güncel rakamları açıkladı. Erdoğan'ın verdiği rakama göre can kaybı 8 bin 574'e yükseldi.

Depremin merkez üssü Kahramanmaraşta incelemelerde bulunan AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şu an itibariyle ne yazık ki vefat edenlerin sayısı 8 bin 574. Yaralı sayısı 49 bin 133. Yıkılan bina sayısı 6 bin 744 dedi. Erdoğan, İlk gün tabii ki bazı sıkıntılar yaşandı ama ondan sonra ikinci gün ve bugün duruma hakimiyet tesis edildi dedi. Aynı açıklamasında Erdoğan, depremlerden etkilenen ailelere 10ar bin lira destek verileceğini de söyledi.
 Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük depremin Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde meydana getirdiği yıkımda can kaybı sayısı artıyor. 
AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş deprem bölgesinden açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında can kaybı sayısının 8 bin 574e yükseldiğini ve 49 bin 133 yurttaşımızın yaralandığını söyledi.
Erdoğanın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:
Deprem felaketi malum 10 vilayetimizi vurdu. Ve bu 10 vilayetimizin merkezi de burası Kahramanmaraş’tı. Kahramanmaraşta depremin ilk adımını buradan yaşadık ve ondan sonrada dalga dalga malum 10 vilayetimizde bu gerçekleşti. Şu an itibariyle ne yazık ki vefat edenlerin sayısı 8 bin 574. Yaralı sayısı 49 bin 133. Yıkılan bina sayısı 6 bin 744.
Şunu özellikle ifade etmek istiyorum; Burada benim vatandaşlarımın, benim milletimin bugüne kadar bu tür felaketlerde gösterdiği sabır neyse inanıyorum ki bu felakette de aynı sabrı şu ana kadar benim vatandaşım gösterdi. Bundan sonra da yine gösterecektir. Bütün imkanlarımızı seferber ettik.
Enkazlardaki çalışmalarımız devam ediyor. Bir taraftan da enkaz kaldırma çalışmalarını yürütmeye başlayacak. Hedefimiz bir yıl içerisinde de aynen diğer felaketleri yaşadığımız illerde hemen TOKİ olarak bu operasyonları gerçekleştirdiysek aynı şekilde Kahramanmaraş ve diğer 9 ilimizde de bunları gerçekleştireceğiz.
Antalya, Alanya, Mersindeki otellerle görüşmelerimizi yaptık. Buralardaki otellerde kalma arzusunu oraya koyan vatandaşlarım olursa biz bu illerdeki otellere yerleştirmeye hazırız.
Vatandaşlarım olur ya bu çadırlardan memnun olmayabilirler. Buralardaki otellere yerleşmeye evet derlerse tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz.
İnşallah şu an itibarıyla bazı hazırlıkları yapıp hasar tespitleriyle birlikte ailelere desteğimizi vereceğiz.
Şu an itibarıyla Hazine Maliyeden bu konuda belli bir bütçeyi ayırmış vaziyetteyiz.
Bu bütçeyle her ailemize onları bu süreçte rahatlatacak rakamı da 10 biner lira olarak planladık, ailelere ulaştıracağız.

Son güncelleme: 15:29 08.02.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı