• Turkhane Logo

Erdoğan: ABD’yle gidişat pek hayra alamet değil

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “ABD’yle Temennim iki NATO ülkesi olarak birbirimize hasmane değil dostane davranalım. Ama iki NATO ülkesi olarak şu an gidiş pek hayra alamet değil” dedi.

18:50 23 Eylül 2021 Perşembe
Erdoğan: ABD’yle gidişat pek hayra alamet değil
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “ABD’yle Temennim iki NATO ülkesi olarak birbirimize hasmane değil dostane davranalım. Ama iki NATO ülkesi olarak şu an gidiş pek hayra alamet değil” dedi.


AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için gittiği New Yorkta açılışını yaptığı Türkevinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Habertürkün haberine göre Erdoğan, Rusyadan satın alınan S-400 hava savunma sistemleri için “Bizim için bitmiştir” dedi. Türkiyenin F-35 savaş uçağı projesinden çıkarılmasını hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:


“Şunu da bilmeleri gerekir ki artık eski Türkiye de yok. Bu Türkiye başka bir Türkiye. Savunma sanayiinde de biz her geçen gün daha ileri gidiyoruz, daha ileri gideceğiz. Ama yarın Niçin F-35’i almıyorsun? diyemezler. Vermezsen almayız. O zaman biz daha başka kapılara da müracaat ederiz. Burada CBS ile yaptığım röportajda onlara da onu söyledim. Yani başka yerlerden almayı mı düşünüyorsunuz? diye sordu. Gerekirse alırız dedim. Sen bana şimdi Patriot vermeyeceksin, ondan sonra biz S-400’ü aldığımızda Niye S-400ü aldın? diyeceksin. Türkiye kendini savunmasına yönelik ne gerekiyorsa onu alır.”

“Temennim odur ki iki NATO ülkesi olarak birbirimizle hasmane değil, dostane davranalım. Ama iki NATO ülkesi olarak şu andaki gidiş pek hayra alamet değil” diyen Erdoğan, “Benim Başbakan, Cumhurbaşkanı olarak yaklaşık 19 yıllık yöneticilik hayatımda Amerika ile olan münasebetlerimde geldiğimiz nokta maalesef iyi bir nokta değil. Ben oğul Bush ile iyi çalıştım, Sayın Obama ile iyi çalıştım, Sayın Trump ile iyi çalıştım ama Sayın Biden ile iyi başladık diyemem” ifadelerini kullandı.

Taliban örgütünün yönetimi ele geçirdiği Afganistandan Türkiyeye yönelik göçü Erdoğan, “20 yıl önce Amerika Afganistan’a niçin girdi? Afganistan’da ne işi vardı ve şimdi Afganistan’dan niye çıkıyor? Herhalde bunun bir bedelinin olması lazım? Ve bunca mülteci şu anda nereye gidecek? Türkiye’nin kapıları açması ve bunları kabul etmesi düşünülemez. Burası bizim için bir açık hava koridoru değil. Böyle bir şeyi kabullenmek öyle kolay da değil. Bunun bir maliyeti var, bir bedeli var. Amerika burada kapılar açılsın ve Afgan halkı Türkiye’ye girsin diyemez. Nitekim böyle bir şeye biz açık da değiliz, müsaade de etmeyiz. Burada bu bedeli ödemesi gereken Amerika’dır. Amerika’nın bununla ilgili adımlar atması lazım diye konuştu.

AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris İklim Anlaşması hakkında ise “Meclis’e taşıyarak, bu süreci özellikle Glasgowda gündeme getireceğiz ve Türkiye olarak iklim değişikliği noktasında düşüncemizi Glasgow’da vereceğimiz mesajlarla da ortaya koyacağız” dedi.

TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİNDE ÖNEMLİ BİR KARARA VARACAĞIZ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı görüşmeye ilişkin bilgi veren Erdoğan, şöyle devam etti:

“29 Eylül’de nasip olursa Sayın Putin’le Soçi’de yapacağımız ikili görüşme gerçekten önem arz ediyor. Heyetler arası görüşme yok, Sayın Putin’le sadece ikili görüşme yapacağız. Bu tabi sadece İdlib’i içeren bir görüşme olmayacak. Aynı zamanda Türkiye-Rusya ikili ilişkilerini ve Suriye’deki durumu masaya yatıracağız. Suriye’de nereye geldiğimizi, bundan sonraki süreçte de nereye geleceğimizi kendileriyle konuşacağız. Kimseyi üçüncü bir şahıs olarak yanımıza almadan bu görüşmeyi yaparken orada tabi Türkiye-Rusya ilişkilerinde önemli bir karara da varacağız. Çünkü bölgede Türkiye ve Rusya önemli iki ülke.”

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİNİ MECLİSE SUNACAĞIZ

Erdoğan, sosyal medya düzenlemesi hakkında ise “Sosyal medyanın maalesef tahribatı çok açık ve net ortada. Bu tahribatın artık bitmesinden yanayım. Artık bu tahribatı bitirmenin vaktinin geldiğine inanıyorum. Arkadaşlarımız da hazırlıklarını yaptılar ve Meclis’e bunu sunacaklar diye konuştu.

KÜRT SORUNU: CUMHUR İTTİFAKI BU İŞİN TEK ÇÖZÜM NOKTASIDIR

Kürt sorunu tartışmalarına da değinen AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

“Hayırlı olsun. Bu konuyla eğer biz meşgul olursak yazık olur. Yani İmralı mıdır, değil midir, onların sorunu. Varsın onlar bu şekilde yola devam etsinler; yani HDP midir, şu mudur, bu mudur… Biz diyoruz ki bu ülkede şu anda Cumhur İttifakı bu işin tek çözüm noktasıdır ve Cumhur İttifakı olarak da biz bu çözümün mücadelesini sürdürüyoruz. Çünkü bizim şu anda kitabımızda birlik var, beraberlik var, kardeşlik var ve bununla da bu yolda devam ediyoruz. Yok Kürt sorununu çözmektir, yok şudur, yok budur... Türkiye’de böyle bir sorun yok. Biz bu işi çoktan çözdük, aştık, bitirdik. Eğer birliğe, beraberliğe, kardeşliğe inananlar varsa buyursunlar hep beraber yola devam edelim.”

DİYANET İŞLERİ BAŞKANIMIZ YALNIZ DEĞİL

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaşa yönelik eleştirilere de tepki gösteren Erdoğan, Ali Erbaş hocamızla ilgili konuya gelince, bir defa ana muhalefetin Ali Erbaş hocamıza, Diyanet İşleri Başkanımıza bu denli hakaret etme ne hakkı ne yetkisi vardır. Bu densizliktir, terbiyesizliktir. Zaten CHP’nin cemaziyelevveli de hep bizim din adamlarımıza hakaretle geçmiştir. Şimdi de aynısını Diyanet İşleri Başkanımıza hakaretle yürütüyorlar. Ama şunu bilsinler ki Diyanet İşleri Başkanımız yalnız değildir. Diyanet İşleri Başkanımız CHP’nin bu kendini bilmez tiplerinin hiçbir zaman muhatabı da olmamıştır, olmayacaktır. Bu makama hakaret edenler, bu ülkede dinini, diyanetini bilenlere hakaret etmiş olurlar. Yeni ortaya çıkmış olan birisi daha var; o da böyle sallayıp sallayıp duruyor. Dur bakalım; daha parti olduğun bile değil. Ana muhalefet, beraber bir şeyler yapıyorlar” dedi.

ZİNCİR MARKETLERİN SINIRSIZ UYGULAMALARI VAR, BUNLARIN ÜZERİNE GİDECEĞİZ

Fahiş fiyat konusuyla ilgili bizzat ilgileneceğinizi söylemiştiniz. Bu konuyla ilgili tespit ettiğiniz problem başlıkları neler? Nasıl bir yol haritası izlenecek? sorusuna Erdoğan, Bu konuda kısmen özellikle bu zincir marketlerin sınırsız uygulamaları var. Bu sınırsız uygulamalar karşısında biz de Ticaret Bakanlığı olarak bunların üzerine üzerine gideceğiz yanıtını verdi.

Tek problem zincir marketler mi? sorusu üzerine Erdoğan, Ağırlıklı olarak iş orada toplanıyor. Bütün üreticiden tüketiciye olan yerde zincir marketlerin buradaki yoğun ürünleri toparlaması… Bu da 5 tane zincir market. Bunlar bütün o ürünü toparlıyor. Bu 5 tane zincir marketin topladığı ürünle piyasalar alt üst oluyor. Bunlar eğer bu noktada daha adil davranırlarsa hem vatandaş uygun fiyatla ürün alabilecektir hem de üretici şu an itibarıyla kazanımını, parasını zamanında alma şansına ulaşacaktır şeklinde konuştu.

Son güncelleme: 18:50 23.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı