• Turkhane Logo

Erbakan safını açıkladı: Kime oy verecek?

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi adaylarını çıkaracaklarını açıkladı. Seçimin ikinci tura kalması halinde hangi isme destek vereceklerini de söyledi.

10:25 24 Nisan 2022 Pazar
Erbakan safını açıkladı: Kime oy verecek?
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi adaylarını çıkaracaklarını açıkladı. Seçimin ikinci tura kalması halinde hangi isme destek vereceklerini de söyledi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Habertürkte soruları yanıtladı.

Güçlendirilmiş parlamanter sistem için çalışma yürüten 6 muhalefet partisini eleştiren Fatih Erbakan, Benzemezlerin bir araya gelmesiyle sinerji doğmuyor.6lı masada CHPnin olması, özellikle AK Partiden kopan, kopmayı düşünen kararsız seçmen için bir bariyer oluyor. CHP, DSP, HDP ile ittifak yapsa daha sinerjik olabilir. Biz önce millet diyeceğiz. Orada ilkeler önemli. Bizim 6lı masayla ilgili söylediklerimiz var. Başta İstanbul Sözleşmesi var. CHP iktidar olursak İstanbul Sözleşmesine geri döneceğiz diyor. CHPnin sözcülerinden bir tanesi 5-6 yaşındaki çocukların Kuran öğrenmesi çağdışılıktır, bunu kabul edemeyiz demişti. Bir diğer parti Ayasofya müze olarak kalmalıydı demişti. Ekonomi ile ilgili problemlerimiz var dedi.

ORTAK OLMAYIZAKP iktidarını da eleştiren Fatih Erbakan şunları kaydetti:
20 senelik günah ekonomide başlıyor. Orta vadeli ekonomik programında önümüzdeki üç sene 852 milyar lira faiz ödeyeceğiz diyor. Faize ve imtiyazlı holdinglere milyar dolarları aktarıyorsunuz. Çok ciddi ekonomik günahlar var. Geçtiğimiz haftalarda Hazine 2 milyar dolar borç aldı. Yüzde 8,62 faizle aldı. Dünya üzerinde doların yıllık faizinin 8,52 olmasına insanların inanması zor. Tabiri caizse tefeci faiziyle borçlanıyorsunuz. Merkez Bankasının faizini düşürdüm demekle faiz düşmedi. Dünyada yüzde 8,62 ile borç alan bir hükümet faiz lobisinin en iyi dostu olması lazım. Eylemlerle söylemlerin çelişkisi var. Taviz vermeyiz Kamudaki israf. 3 maaşlı, 5 maaşlı bürokratlar. Birinin 310 bin lira maaş aldığı ortaya çıktı. Kamuda israflar var. Bu 75 asgari ücretlinin maaşı. 13 şehir hastanesi yaptırmışız, 57 şehir hastanesi parasına. Müteahhitlere 54,5 milyar dolar lira. Başka günahları da var. Dış politikada var. ABDnin Irak operasyonuna destek. Büyük Orta Doğu Projesine destek. Libyada ABDye destek. İsrailin OECD üyeliğine onay, NATOda ofis açmasına onay verilmesi. AB uyum yasaları. Biz diyoruz ki, bunların hepsinden vaz geçeceksiniz. 40 yıllık Yani olur mu Yani. Onlar vazgeçmeyeceğine, biz taviz vermeyeceğimize göre. 2. Tura kalırsa Tayyip Beye destek veririz Biz bu faturanın ortağı olmalıyız. Bu faturayı ortaya koyanların iktidardan gitmesi için sonuna kadar mücadele ederiz.
Erbakan, seçimlere ilişkin partisinin tavrını ise Seçimlere de gireriz. Diyelim ki ikinci turda sayın Kılıçdaroğlu ile Tayyip Bey kaldı. Biz ikinci tura kalmadığımıza göre kimseye destek vermeyiz deme imkanımız yok. Öyle bir durumda Kılıçdaroğlunun olmasından Tayyip Beyin olması bizim tabanımız açısından daha anlaşılır olacaktır diyerek açıkladı.

Son güncelleme: 10:25 24.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı