• Turkhane Logo

Enver Altaylı: Halil Şıvgın bana iftira etti, Rabbime havale ediyorum

Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın; Hablemitoğlu soruşturması kapsamında Gülen cemaatinden eski MİT'çi Enver Altaylı'ya uzanan ilişkilere dair bilgiler vermişti.

17:30 23 Ağustos 2022 Salı
Enver Altaylı: Halil Şıvgın bana iftira etti, Rabbime havale ediyorum
Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın; Hablemitoğlu soruşturması kapsamında Gülen cemaatinden eski MİT'çi Enver Altaylı'ya uzanan ilişkilere dair bilgiler vermişti.


Doç. Dr Necip Hablemitoğlu’nun 18 Aralık 2002’de evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski MİT’çi Enver Altaylı’ya ait sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda suçlamalar reddedildi. Hesaptan Altaylı adına yapılan paylaşımda, aranan Mustafa Özcan’la Hablemitoğlu’nu eski ANAP’lı bakan Halil Şıvgın’ın buluşturmak istediği ancak kendisini kurtarmak için Altaylı’nın ismini verdiği savunuldu.

Paylaşımda, “Halil Şıvgın ise kendisini temize çıkarmak, Merhum Hablemitoğlu ile Mustafa Özcan’ı görüştürme çabalarına yönelik muhtemel çabalarını gizlemek için yalan söyledi ve bana iftira etti. Ben Halil’in bu yalanı sebebiyle bu yaşımda çok büyük fiziki ve manevi zorluklara duçar edildim. Eğer doğru söylediğini iddia etmeye devam edecekse, hodri meydan. O da benimle ilgili ifadesinin doğru olduğuna dair benim ettiğim yemini yapsın. Kendisini Rabbime havale ediyorum” dedi. 


 23 yıl hapse mahkum edilen eski istihbaratçı Altaylı, Hablemitoğlu cinayeti kapsamında da ayrıca tutuklandı. Altaylı’nın, Hablemitoğlu’nun kitabı “Köstebek”in yazım süreci devam ederken devreye girdiği, o dönem cemaatin Türkiye imamı olduğu iddia edilen Mustafa Özcan’la Hablemitoğlu’nu bir araya getirmeye çalıştığı öne sürüldü. Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın da Hablemitoğlu soruşturması kapsamında verdiği ifadede bu yönde iddialarda bulundu. 

19 Ağustos Cuma günü savcı Zafer Ergün’e ifade veren Altaylı, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti. Tutuklanmasının ardından Altaylı’nın cezaevinden yaptığı açıklama, sosyal medya hesabından paylaşıldı. Altaylı, ifadesinde, şunları söyledi:

“1.5 ay sonra 80 yaşına gireceğim. Aylardır, hatta yıllardır adımı Hablemitoğlu cinayetine karıştırmaya çalışıyorlar. Cuma günü sabah 7.30’da cezaevinden çıkıp, gece 11.00’de bayılıp ambulanslık olana kadar ifade verdim. Soruşturma dosyasından sürekli aleyhime algı oluşturacak sızıntı yapılıyor. Ancak 19.08.2022de verdiğim ifadenin içeriği hakkında yazılmıyor. Çünkü ifadem hakkımdaki haberlerin iftira olduğunu ispat ediyor. İfademi verdiğim için şu bilgiyi kamuoyuna arz ederim.”

Beddua etti

Açıklamasında iftiraya uğradığını öne süren Altaylı, şunları söyledi:

“Kamuoyunun şunu bilmesini isterim. Benim merhum Necip Hablemitoğlu cinayeti ile ilgili zerre bilgim, olaya zerre miktar katkım yoktur. Benim bu cinayetle ilgili olarak zerre bilgim varsa, zerrece dahlim varsa, dosyada adı geçen zanlılarla veya adı geçmeyenlerle aramda bu cinayetle ilgili veya Merhum Hablemitoğlu ile ilgili zerre miktar görüşmem olduysa Cenab-ı Rabbül Aleminin laneti benim yavrularımın ve bütün aile fertlerimin üzerine olsun. Bana iftira edenleri, beni hiçbir ilgim olmayan bu cinayete bulaştırmak isteyenleri Rabbimin El Kahhar, El Müntakim ve El Adl esmalarına İsmi Azamı vesile kılarak havale ediyorum. Benim bu duamı kendisi ve ailesi için edemeyecek hiç kimse benim adımı bu cinayet soruşturmasına bulaştırmasın.

“Şıvgın kendisini temize çıkarmak için iftira etti”

Halil Şıvgın ise kendisini temize çıkarmak, Merhum Hablemitoğlu ile Mustafa Özcan’ı görüştürme çabalarına yönelik muhtemel çabalarını gizlemek için yalan söyledi ve bana iftira etti. Ben Halil’in bu yalanı sebebiyle bu yaşımda çok büyük fiziki ve manevi zorluklara duçar edildim. Eğer doğru söylediğini iddia etmeye devam edecekse, hodri meydan. O da benimle ilgili ifadesinin doğru olduğuna dair benim ettiğim yemini yapsın. Kendisini Rabbime havale ediyorum.”

Son güncelleme: 17:30 23.08.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı