• Turkhane Logo

Enkazın altından 63 saat sonra, izlediği film sayesinde kurtulmuş

Hatay’ın Antakya ilçesinde yıkılan 5 katlı apartmanın enkazından 63 saat sonra sağ çıkarlan genç, izlediği film sayesinde hayatta kaldı.

10:10 08 Mart 2023 Çarşamba
Enkazın altından 63 saat sonra, izlediği film sayesinde kurtulmuş
Hatay’ın Antakya ilçesinde yıkılan 5 katlı apartmanın enkazından 63 saat sonra sağ çıkarlan genç, izlediği film sayesinde hayatta kaldı.

Hatay’da depremde enkaz altında kalan Gürkan Öztürk, izlediği filmdeki sahneleri uygulayarak hayatta kalmayı başardı. Öztürk, 63 saat enkaz altında yaşam mücadelesi verdi. İşte Öztürk’ün hayatta kalmasını sağlayan o adımlar…

Enkazdan 63 saat sonra çıkarılan Öztürk ambulansta acil servis ekiplerine, enkazda ders kitaplarının kalmasına üzüldüğünü söylemesiyle dikkat çekmişti.

63 SAAT SONRA SAĞ ÇIKARILDI

Ders çalışmak için gittiği dedesinin Ürgenpaşa Mahallesi Altınevler Sitesindeki evinde depreme yakalanan ve 63 saat sonra enkazdan çıkarılan 19 yaşındaki Öztürk, hastanedeki tetkiklerinin ardından bir süre kaldığı amcasının evinden ailesiyle Ceyhan Öğrenci Yurduna yerleştirildi. Öztürk, tedavisinin tamamlanmasının ardından derslerine çalışmaya başlamayı ve depremden önce hedeflediği tıp fakültesini kazanmayı istiyor.

Zor durumda da soğukkanlılığını sürdürmenin başarıyı getirdiğine inandığını ifade eden Öztürk, Ben kişilik olarak zor bir durumda kaldığımda ağlamanın, kedini kaybetmenin işe yaradığını düşünmüyorum. Zor zamanlarda soğukkanlı olan insanların daha başarılı olduğunu düşünüyorum. İnsan zor durumdayken kendisine odaklanması gerekiyor dedi.

“ÇEKYATIN KENARINA UZANDIM”

Öztürk, daha önce ABDnin Kaliforniya eyaletinde yaşanan ve Batı Kıyı Şeridinin tamamını etkileyen büyük çaplı bir depremi konu alan San Andreas Fayı filmini izlediğini anlatarak, şöyle konuştu:

Filmde gördüğüm şeyler, Zor durumda kalsam ne yapabilirim? diye düşündürmüştü. Üzerimde bir bina var. Bu kadar yük varken baza, koltuk, kitap, yorgan gibi eşyalar ezilmiyor. Bu tarz bir şeyin yanına yatıp saklanabilirdim. Depremde uyanmamla birlikte yanımdaki sehpaya tekme attım. Yanımdaki koltuğu üstüme çekerek çekyatın kenarına uzandım.

Bizim binamız 5 katlı. Son 3 katta kimseye bir şey olmuyor. Çöken zemin ve iki kattan 23 kişinin cenazesini bulmuşlar. Orada canlı çıkan tek kişi benim. İnsanlar koridorda, apartman girişinde kaçmaya çalışırken ölmüşler. Koltuğun altına yatıp bekleyen kişi bendim. Bu nedenle ben kurtulmuşum. Demek ki panik anında kaçmak çözüm olmuyormuş.

ÇEKYATIN İÇİNİ TAŞLA DOLDURDU

Enkaz altında ilk olarak taşla tavana vurduğunu belirten Öztürk, daha sonra tavanın çökebileceğini düşünerek yanına yattığı çekyatın içini taşla doldurduğunu anlattı.

Her saat tavanın kendisine daha fazla yaklaştığını hissettiğini aktaran Öztürk, Bir süre sonra koltuğun içine yerleştirdiğim taşlar ezilmişti. İyi bir şey yaptığımı düşündüm. İçine taş doldurmam belki koltuğun çökmesini engelledi. Koltuk çökseydi yukarı ses veremeyecek, elimle taşa bile vuramayacak durumda olacaktım ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 10:10 08.03.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı