• Turkhane Logo

Endonezya'daki G20 Liderler Zirvesi'nde Erdoğan'la Biden Görüştü

Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden, Endonezya'nın Bali adasında düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında görüştü.

15:14 15 Kasım 2022 Salı
Endonezya'daki G20 Liderler Zirvesi'nde Erdoğan'la Biden Görüştü
Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden, Endonezya'nın Bali adasında düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden, Endonezya’nın Bali adasında yapılan G20 liderler zirvesi çerçevesinde biraraya geldi.
Basına kapalı gerçekleşen görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Ukrayna savaşı başta olmak üzere uluslararası konuların ele alındığı tahmin ediliyor.
Cumhurbaşkanlığı resmi Twitter hesabından da görüşmeye ilişkin bir paylaşımda bulunuldu. Mesajda Cumhurbaşkanı @RTErdogan , Balideki G20 Liderler Zirvesi’ndeki temasları kapsamında, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi denildi.
İletişim Başkanlığı tarafından daha sonra yapılan açıklamada da Biden ve Erdoğanın görüşmede ticaret, güvenlik ve konuları başta olmak üzere ikili ilişkileri ele aldıkları ifade edildi.

Beyaz Saraydan açıklamaBeyaz Saray açıklamasına göre de görüşmede, İstanbuldaki terör saldırısı başta olmak üzere bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.
Biden, NATO müttefiki Türkiyenin yanında olduklarını vurgulayarak Erdoğan nezdinde Türk halkına en derin taziyelerini sundu.
Rusya-Ukrayna savaşı sırasında Karadeniz Tahıl Girişiminin küresel gıda güvenliğinin iyileştirilmesi için kritik öneme sahip olduğu ve girişimin devam etmesi gerektiği konusunda hemfikir olduklarını vurgulayan Biden, bu girişimi yenileme çabalarından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğana teşekkürlerini iletti.
İki lider, ayrıca, NATO ittifakı meseleleri ile bölgesel ve küresel diğer meselelere dair devam eden yakın koordinasyonu da ele aldı.

Son güncelleme: 15:14 15.11.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı