• Turkhane Logo

En son 29 kiloya düşmüştü; KHK’lı Fatma Görmez, yoğun bakıma alındı

Eşi Bekir Görmez 4,5 yıldır tutuklu olan, iki önce oğlunu kaybeden ve kendisi de ağır hasta olan KHK’lı öğretmen Fatma Görmez’in yoğun bakıma alındığı öğrenildi.

19:18 09 Ocak 2021 Cumartesi
En son 29 kiloya düşmüştü; KHK’lı Fatma Görmez, yoğun bakıma alındı
Eşi Bekir Görmez 4,5 yıldır tutuklu olan, iki önce oğlunu kaybeden ve kendisi de ağır hasta olan KHK’lı öğretmen Fatma Görmez’in yoğun bakıma alındığı öğrenildi.



Fatma Görmez’e ilişkin son bilgiyi paylaşan İnsan Hakları Savunucusu ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, bir takipçisinden gelen notu şu cümlelerle paylaştı: “Yaşamadığı acı kalmamıştı, KHKlı babanın kelepçesi, oğlunun cenazesinde çıkarılmamıştı. Allah şifa versin, son gördüğümde 29 kg idi! “Günaydın Sayın Vekilim, eşi tutuklu olan, oğlu Berki’i 3 sene önce toprağa veren, Fatma Görmez yoğun bakıma alınmış.”
  Yaşamadığı acı kalmamıştı, KHKlı babanın kelepçesi, oğlunun cenazesinde çıkarılmamıştı


Allah şifa versin, son gördüğümde 29 kg idi!

Günaydın Sayın Vekilim,
Eşi tutuklu olan, oğlu Berkii 3 sene önce toprağa veren, Fatma Görmez yoğun bakıma alınmış

pic.twitter.com/kHPLKUzFRc — Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) January 9, 2021
15 Temmuzdan sonra hayatları KHK ve zulümle adeta karartılan Görmez ailesi oğlu Berk, 5 Ocak 2018’de kanser nedeniyle hayatını kaybetmişti. Baba Bekir Görmez, engelli oğlunu son bir kez görememiş, getirildiği cenazede jandarmalar arasında elleri kelepçeli dua etmek zorunda kaldığı oğlunun mezarı başındaki fotoğraflarıyla hafızalara kazınmıştı.

Eşi tutuklu olan, oğlunu 14 yaşında kaybeden Fatma Görmez ise iki kez kalp bir kez de böbrek ameliyatı olmuş ve 29 kiloya kadar düşmüştü. Tek arzusu, 4,5 yıldır tutuklu olan eşinin rahatsız olan kızının başında durmasıydı. Şimdi Fatma Görmez de yoğun bakımda.

BİRAN ÖNCE EŞİM BENİM VE KIZIMIN BAŞINA GELSİN

Fatma Görmez, 2019 yılı Temmuz ayında yaşadıklarını şöyle anlatmıştı: “Ben Fatma Görmez. KHK ile görevimden uzaklaştırıldım. Çok sevdiğim sınıf öğretmenliğinden ayrılmak zorunda kaldım. Yaşadığım böbrek nakli nedeniyle malulen emekliliğe başvurmuştum. KHK ile ihracım nedeniyle emekliliğim olmadı. Yaşadığım sıkıntılar nedeniyle böbreklere bağlı olarak 2 kez kalp ameliyatı oldum. Kulağımın birini kaybettim. Eşim 3 yıldır hapiste. Oğlum 14 yaşında vefat etti. Yavrum babasını görmeden gitti. Sıkıntılara dayanamadığım için 29 kiloya düştüm. Şu anda hastanede sağlık problemleriyle uğraşmaktayım. Biran önce eşimin başıma gelmesini, 14 yaşındaki kızımla ilgilenmesini istiyorum.”

Son güncelleme: 19:18 09.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı