• Turkhane Logo

Emri verenin ismi yok: Kaşıkçı cinayetinde 5 kişinin idamı istendi

Suudi Arabistan Başsavcılığı, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayında beş kişinin idamını istediğini açıkladı.

14:31 15 Kasım 2018 Perşembe
Emri verenin ismi yok: Kaşıkçı cinayetinde 5 kişinin idamı istendi
Suudi Arabistan Başsavcılığı, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayında beş kişinin idamını istediğini açıkladı.





Türkiye’nin dünya kamuoyu ile birlikte Suud yönetimi üzerinde baskı kurmasının ardından Arabistan, önce Kaşıkçı’nın öldüğünü kabul etmiş, ardından da Türkiye’ye savcı göndermişti. 


Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, cinayete ilişkin ses kaydını tüm dünya ülkeleri ile paylaştıklarını açıklaması üzerine Suudi Arabistan’dan yeni adım geldi.

Hürriyet’te yer alan habere göre hâlâ emri verenin kim olduğu açıklanmazken soruşturmayı yürüten savcı, cinayete katılan ve talimatı veren kişiler hakkında idam cezasının istendiğini duyurdu. Soruşturmada, Kaşıkçının ölümüyle ilgili 11 kişinin suçlandığını belirtilirken beşi için idam cezası isteniyor.

Ayrıca Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ayrılara da yer verilen açıklamada, Kaşıkçının ölümünde boğuşma ve öldürücü dozda ilaç verilmesi etkili olduğu kaydediliyor. 

Kaşıkçının cesedi parçalara ayrıldığı ve konsolosluktan da bu şekilde çıkarıldığı vurgulanan açıklamada, Kaşıkçının ülkeye dönmesi için gösterilen çaba başarısız olmasının ardından öldürüldüğü iddia ediliyor.

Suudi Savcı, Prens Selman’ın eski danışmanı Kahtaninin görevinin, Kaşıkçıyı öldürme emri verilen İstanbula gelen ekiple buluşmak olduğunu, konsoloslukta kameraları kapatanları tespit ettiklerini, Kaşıkçının öldürücü dozda ilaç ve boğuşma sebebiyle yaşamını yitirdiğini söylüyor.

Kahtaninin yurt dışına çıkışının yasaklandığı ve sorgulandığı ifade edilirken Suudi Savcı, Kaşıkçı cinayeti dosyasının mahkemeye iletildiğini ve soruşturmanın sürdüğünü aktarıyor. Buna göre Kaşıkçının ölüm emrini, İstanbula gelen ikna ekibinin liderinin verdiği ileri sürülüyor ancak isim verilmiyor.

Soruşturma kapsamında Kaşıkçının cesedinin arandığı ve Kaşıkçının cesedini teslim alan yerel işbirlikçinin yaklaşık görüntüsüne ulaşıldığı söyleniyor.
 
 

Son güncelleme: 14:31 15.11.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı