• Turkhane Logo

Emniyet'ten polis'e ilişkin skandal açıklama: Soruşturma açılmıştı

Bursa'da bu sabah saatlerinde okulda polis tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda olayı gerçekleştiren polisin daha önce de okul yönetimiyle tartıştığı ve olayın göz göre göre geldiği öğrenildi.

12:26 11 Nisan 2018 Çarşamba
Emniyet'ten polis'e ilişkin skandal açıklama: Soruşturma açılmıştı
Bursa'da bu sabah saatlerinde okulda polis tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda olayı gerçekleştiren polisin daha önce de okul yönetimiyle tartıştığı ve olayın göz göre göre geldiği öğrenildi.

Bursada bugün Çocuklarımızın güvenliği kime emanet? sorusunu sorduran bir olay yaşandı. Olay, sabah saatlerinde Hasanağa Mahallesindeki Hasanağa Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu İlkokulunda meydana geldi. Merkez Yıldırım ilçesi Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesinde görev yapan polis memuru İlhan Ö.veli, geldiği okulda Müdür Tülay Taş ile yardımcısı Sinan Delibaş ile tartıştı. Tartışma sırasında öfkelenip, tabancasını çıkaran polis memuru, Müdür Tülay Taş ve Müdür Yardımcısı Sinan Delibaşa ateş etti. Saldırıda, okul müdürü belinin üstünden, yardımcısı da bacağından yaralandı. İki yaralı, çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırılırken, meslektaşlarına teslim olan polis memuru gözaltına alındı. Olay sırasında okuldaki öğrenciler ve öğretmenler büyük korku yaşarken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ÖĞRENCİLER EVLERİNE GÖNDERİLDİ

Yaşanan olayın ardından okulda eğitime bugün için ara verildi, öğrenciler evlerine gönderildi. Yaralı Tülay Taş ile Sinan Demirtaşın tedavilerinin ise sürdüğü açıklandı.


GÖREVDEN ALINDI, HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI

Saldırgan polis memuru İlhan Ö. olay sonrası görevden alınırken, olayla ilgili açıklama yapan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, İlhan Ö. geçenlerde okula gelip, burada eğitim gören çocuğunun bir veli tarafından dövüldüğünü söyleyip Okul Müdürü Tülay Taş ile tartıştı. İdarenin şikayeti üzerine polis memuru hakkında idari soruşturma başlatılmıştı. Aynı memur bu sabah okula gelip tartıştığı Müdür Tülay Taş ile Yardımcısı Sinan Delibaşı yaraladı dedi.

ÖĞRENCİ DEHŞET ANLARINI ANLATTI 

Silahlı saldırıdaki dehşeti yaşayan küçük bir ilkokul öğrencisi, Irmak diye bir arkadaşım görmüş. Silah sesleri yukarıdan gelmiş. Bir de Sinan öğretmenin bacağına gelmiş. İki tane silah sesi geldi. ifadelerini kullandı.

POLİS MEMURU OKULU DAHA ÖNCE DE BASMIŞ

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona’dan aldığımız ilk bilgilere göre, öğretmenlere kurşun yağdıran polis memurunun, okulu daha önce de bastığı ortaya çıktı. Rona cumhuriyet.com.trye şu açıklamayı yaptı:

Çocuğunun sınıfının değiştirilmesi için okula gelen polis memuru, ilk baskından sonra Emniyet’e şikayet edilmiş. Polis, okulu basmadan önce psikolojik sorunları nedeniyle görevli bulunduğu Çocuk Şube’den geri hizmetlere çekilmiş. Ancak buna rağmen silahına el konulmamış olması, yine göz göre göre okulda kan akmasına yol açtı.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDE SAVUNMA GİBİ AÇIKLAMA

Bursada Hasanağa Kadir Çavuşoğlu İlkokulnda bu sabah meydana gelen, Okul Müdürü Tülay Taş ile Müdür Yardımcısı Servet Delibaşın yaralandığı olayın ardından Bursa İl Emniyet Müdürlüğü yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklama şöyle:

11.04.2018, saat 09.30da ilimiz Hasanağa Mahallesi, Kadir Çavuşoğlu İlköğretim Okulunda silahla yaralama olayı meydana gelmiştir. Olayda; Emniyet Müdürlüğümüz kadrosunda görevli polis memuru İ.Ö. (45) okulda öğrenim gören çocuklarına kötü muamelede bulunulduğu iddiası ile Okul Müdürü ve Müdür Yardımcısını bacaklarından vurmuş olup (hayati tehlikeleri bulunmamaktadır), anılan polis memuru kullandığı silahla birlikte görevlilerimiz tarafından gözaltına alınmıştır. Derhal Cumhuriyet Başsavcılığımızca adli tahkikat başlatılmış, idari soruşturma da başlatılarak polis memuru İ.Ö. görevden uzaklaştırılarak (açığa alınmış) Müfettiş görevlendirilmesi yapılmıştır.

MÜDÜR YARDIMCISI VOLEYBOL HAKEMLİĞİ YAPIYORDU

Bu arada okulda bacağından yaralanan Müdür Yardımcıs Sinan Delibaşın ulusal voleybol hakemliği de yaptığı öğrenildi

Son güncelleme: 12:26 11.04.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı