• Turkhane Logo

Emniyetin geldiği hale bakın! Meslektaşının eşine önce çıplak arama yaptırdı, sonra darp etti

00:50 07 Şubat 2024 Çarşamba
Emniyetin geldiği hale bakın! Meslektaşının eşine önce çıplak arama yaptırdı, sonra darp etti





Sancaktepe İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Erkan Akgül’ün, bir konuda şikayetçi olmak için karakola gelen meslektaşının eşine ‘ahlaksız teklifte’ bulunduğu iddia edildi.  10Haber’den Hazar Dost’un  haberine göre gözü dönen Akgül, ‘Kahve içelim’ teklifini reddeden kadına önce çıplak arama yaptırdı ardından da darp etti. Genç kadın, Serkan Akgül’den şikayetçi oldu. Ancak soruşturma ilerlemiyor. Genç kadın, soruşturmanın üzerinin kapatılacağından endişe ediyor. Bu arada soruşturma savcısı da değişmiş!



İstanbul’da yanında işe başladığı avukatın hesaplarından yüklü para transferi yapıyor olmasından şüphelenen M.U. konuyu polis eşine anlattı. M.U. ve polis eşi durumu emniyete bildirmek üzere 24 Haziran 2023’te evlerinin olduğu Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gitti. M.U.’nun ifadesi bittikten sonra eve dönen çift konu hakkında başka detaylar da hatırlayınca ertesi gün ek ifade vermek için soluğu emniyet müdürlüğünde aldı.



İkinci ifade işlemi sürerken saat 16.30’da gelen bir komiser M.U.’ya “Erkan Müdür seni görmek istiyor!” diyerek onu İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Erkan Akgül’ün odasına götürdü. Mağdur kadın şikayet konusuyla müdürün de ilgileniyor olmasından mutluydu



Kahve teklifini reddetti



Odadaki görüşmenin ardından M.U. ifadesini tamamlamak için yeniden aşağıya indi. İfadesini alan memur M.U.’ya telefonunun kendilerinde kalacağını, Erkan Akgül’ün kendisini yeniden görmek istediğini söyledi. M.U. odaya girdiği anda da İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Erkan Akgül, “S.. kadar aklınla beni kandırmaya mı çalışıyorsun!” diyerek küfür ve hakaret etti. Ardından M.U.’nun kolundaki saatle kendisini kayıt altına aldığını söyleyip kadının saatini de aldı.



/



Polis eşi her şeyden habersiz M.U.’nun gelmesini beklerken Erkan Akgül, odada başka polisler de varken M.U.’dan masanın üstünde duran telefonunun şifresini istedi. M.U. şifreyi söyledi. Müdür yardımcısı odaya telefondan anlayan bir polis çağırdı, telefon incelendi, herhangi bir kayıt bulunamadı.



Müdür Yardımcısı E.A. bununla da yetinmedi. Odaya çağırdığı kadın polis memurundan M.U.’yu aramasını istedi. M.U. makam odasında herhangi bir kayıt olmadan erkek bir müdürün karşısında çıplak aramaya maruz kaldı.



Dördüncü sınıf Emniyet Müdürü Erkan A.’yı bu kadar öfkelendiren tek bulgu M.U.’nun ifadesinde kendisine yapılan kahve teklifini reddetmesiydi. M.U. şikayetçi olduğu Emniyet Müdürü Erkan Akgül’ün ilk görüşmede kendisine “Sen hiç merak etme ben o şerefsizi yakalarım. Sonra da sen bana bir kahve ikram edersin!” dediğini, bu teklifi reddedince de Erkan’ın öfkelendiğini söyledi.



Kadına tokat attı



Fakat mağdur kadının makam odasında yaşadıkları bunlarla sınırlı değil. Çıplak aramanın ardından telefonda usulsüz olarak yapılan incelemeden bir şey çıkmadı. Müdür Yardımcısı E.A. bu kez de M.U.’nun Icloud şifresini de istedi. Kadın şifreyi söyledi ama şifre yanlış çıktı. İfadeye göre E.A. masadan kalkıp mağdur kadına tokat attı, yere düşünce de tekmeledi.



M.U. diğer polislerin şahitliğinde Erkan Akgül tarafından saatlerce dövüldü. M.U. ifadesinde müdür yardımcısının üstüne çıkıp yumruk ve tokat attığını, havluyla ağzını kapattığını, kulak piercinglerini çektiğini anlattı. İfadesine göre E.A. makam sandalyesiyle genç kadının sırtına vurdu.



Kanlar içindeki M.U. işkencenin ardından başka bir odaya götürüldü. Erkan Akgül’ün yasa dışı şekilde kaydının alındığı şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada M.U.’nun telefon ve saati incelendi. Savcılık inceleme raporunda kanıt bulunamadığını söyleyerek M.U. hakkında takipsizlik kararı verdi.







Polis olan eşine de hakaret ediyor



Erkan Akgül, olayın ardından makam odasına M.U.’nun polis eşini de çağırdı. Akgül, “Gel otur yavşak!” diyerek karşıladığı polise de hakaret etti. Ardından meslektaşları polis memuruna eşinin adliyeye götürüleceğini, kendisinin eve gitmesinin daha iyi olacağını söyledi. Polis memuru yaşananlardan habersiz evine döndüğünde saat gece 03.00’tü.



M.U. göz kapağında yarık, kulağında kanama ve vücudunun çeşitli yerlerinde morluklarla 03.30’da Maltepe Cezaevi’nde bulunan Adli Tıp’a muayeneye götürüldü. Sabah 8.30’da polis ekiplerince ilçe emniyet müdürlüğünden çıkarılıp yine hastaneye, ardından evine götürüldü.



Polis memuru eşinin halini görünce görev yaptığı ilçedeki amir ve müdürlerinden yardım istemeye gitti. Fakat orada da şok yaşadı. Sancaktepe İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Erkan Akgül’ün hakkında “Psikolojisi iyi değil, silahı alınıp Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilsin!” diye yazı gönderdiğini öğrendi. Yardım isteyemeden, polis memurları eşliğinde muayene için hastaneye götürüldü.



10Haber’e konuşan M.U. olay hakkında Haziran 2023’te şikayetçi olmasına rağmen soruşturmanın ilerlemediğini, savcı değişikliği yaşandığını söyledi. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki kameraların olay günü çalışıp çalışmadığının da belirsiz olduğunu söyleyen M.U., soruşturmanın üstünün kapatılmasından endişe duyduğunu anlattı.

Son güncelleme: 00:50 07.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı