• Turkhane Logo

Emniyet işkenceden vazgeçmiyor; Konya’da çıplak arama skandalı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla Emniyet’in Furkan Vakfı mensuplarına yönelik sert müdahaleleri yurt genelinde devam ediyor.

08:58 13 Haziran 2022 Pazartesi
Emniyet işkenceden vazgeçmiyor; Konya’da çıplak arama skandalı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla Emniyet’in Furkan Vakfı mensuplarına yönelik sert müdahaleleri yurt genelinde devam ediyor.

Konya’da ‘adalet ve özgürlük’ yürüyüşü gerçekleştirmek isteyen Furkan Vakfı gönüllüleri de polisin hedefindeydi. Sadece yürüyüş yapmak isteyen 12 erkek, 11 kadın hakaret ve küfürlerle gözaltına alındı.

Gözaltına alınan insanların ‘çıplak arama’ işkencesine maruz kaldığı belirtiliyor. Gözaltı sırasında ters kelepçe takılan vatandaşların, polis otosunda darp edildiği de ileri sürülüyor. Furkan Vakfı adına yapılan basın açıklamasında, “Bebekli kadınlar bile darp edilmiş. Emniyet’te çıplak arama uygulanmış ve polisler, ‘bunu nezarette de yapacağız’ demişler.” ifadeleri kullanıldı.

Gözaltına alınan vatandaşların telefonlarına el konulduğu, ailelerine ve yakınlarına haber vermelerinin de engellendiği belirtiliyor.


SORUMLU KOMİSER: ÇIPLAK ARAMA YAPILDI YA DA YAPILMADI DİYEMEM

Avukat Bilal İpek, konuyla ilgili paylaşımında, “Konya’dayız erkekler TEM şubede gözaltındalar kadınlara arama yapıldıktan sonra Kom şubeye götürmüşler. Erkeklerle görüştük durumları iyi, gözaltına alınırken darp edilmişler başkaca sıkıntılı bir durum yok. Serbest bırakılan bir kadınla görüştük… TEM’de çıplak arama yaptıklarını söyledi.! TEM’de sorumlu komiserle görüştüğümüzde “Size çıplak arama yapıldı veya yapılmadı diyemem, burada arama dahil her şey usulüne(?) göre yapıldı dedi” biz özellikle çıplak aramayı sorsak da “Benim ağzımdan laf alamazsınız.” dedi” ifadelerini kullandı.
  BUGÜN KONYA EMNİYETİNDE YAŞANAN SKANDAL OLAYLAR SİLSİLESİ!

Tüm detayları sizler için flood olarak hazırladık. 

KonyaEmniyeti ÇıplakArama#ÖzgürlükYürüyüşleri #AlparslanHocayaÖzgürlük @KonyaEmniyeti @EmniyetGM pic.twitter.com/xgRSGarUtt — Furkan Vakfı (@furkanvakfi) June 12, 2022
POLİS: BURASI TC, YÜRÜYEMEZSİNİZ!

Konya Emniyeti’nin sadece ‘yürümek’ isteyen insanlara karşı gösterdiği tavır dikkat çekici. Sosyal medyaya yansıyan görüntülere göre polis, Furkan Vakfı Gönüllülerine sert müdahalelerde bulunuyor. Gözaltı işlemi sırasında bir polisin, “Burası Türkiye Cumhuriyeti, yürüyemezsiniz!” diye bağırdığı görülüyor.

Bir başka görüntüde ise bayan bir polisin, yanındaki meslektaşına, “Bir tane çarpacaksın!” dediği duyuluyor.

Son güncelleme: 08:58 13.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı