• Turkhane Logo

Emniyet "ByLock yok" dedi, savcı ByLock kullandığı gerekçesiyle örgüt üyeliğinden ceza istedi

Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'nün raporunda,

12:48 06 Aralık 2019 Cuma
Emniyet
Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'nün raporunda,

Büyükada davasının 11 sanığından biri olan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Onursal Başkanı Taner Kılıç hakkında, örgüt üyeliği suçunu işlediği gerekçesiyle hapis cezası istendi. 
Savcılık mütalaasında, Kılıçın örgüt üyeliği suçunu işlediği iddiasına gösterilen delillerden biri de ByLock kullanımıydı. 
Ancak, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü Adli Bilişim Büro Amirliğinin mahkemeye gönderdiği inceleme raporunda, Kılıçın ByLock adlı programı kullanmadığı belirtildi.
Hazırlanan raporun sonuç bölümünde şu ifadelere yer verildi:
ByLock isimli uygulamanın, cihazda yüklenen uygulamalar içerisinde bulunmadığı, ayrıca silinen uygulamalar içerisinde de yer almadığı tespit edilmiştir.


Bağımsız bilirkişiler de ByLock yok dedi
Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğünün raporunun yanı sıra, 4 bağımsız bilirkişiden de Kılıçın ByLock kullanıcısı olmadığına yönelik rapor verilmişti.
Delil: Kız kardeşinin eşi Zamanın eski yöneticisi
Mütalaada ByLockun kullanımının yanı sıra, Bank Asyaya para yatırılması, kız kardeşinin eşi Mehmet Kamışın Zaman Gazetesinde Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı olarak görev yapması ve hakkında yakalama kararı bulunması, Gezi Parkı eylemleriyle ve 15 Temmuz 2016daki darbe girişimiyle ilgili bilgisayarından çıkan yazılar ve telefonunda bulunan bir Fethullah Gülen videosu, Kılıçın örgüt üyeliğinden cezalandırılması için gerekçe olarak gösterildi. 



Uluslararası Af Örgütü, Kılıç hakkındaki suçlamalarla ilgili hazırladığı bilgi notunda, Bank Asyaya para yatırılmasıyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:
Türkiye genelinde insanlar çocuklarını, politikalarından bağımsız olarak, yüksek bir eğitim standardı sunduğu için Gülen bağlantılı okullara göndermişlerdir.
Taner Kılıç bu hesabı kızının okuluna okul ücretlerini yatırmak için açmıştır. Hesabı başka hiçbir amaçla kullanmamıştır.
Bank Asya Türkiye genelinde insanların kullandığı, bilinen bir bankaydı. Banka hesabı sahibi olmak suç teşkil eden bir faaliyete kanıt olamaz. 
Aynı bilgi notunda, kız kardeşinin eşi olan Mehmet Kamışın Zaman gazetesindeki üst düzey pozisyonuyla ilgili ise şu ifadeler kullanılmıştı:
Bu, yardım ve yataklık suçlamasını ima etmektedir. Taner Kılıç uzun süredir Gülen hareketini eleştirmektedir. Kız kardeşinin eşine yönelik herhangi bir suçlama konuyla ilgisizdir.
14 ay tutuklu kaldı
Taner Kılıç, 2017 yılının haziran ayında terörizmin finansmanı ve casusluk iddialarıyla gözaltına alınmış, ardından da tutuklanmıştı. 2017 yılının temmuz ayında ise Büyükadada hak savunucularının toplantısı polis tarafından basılmış, gözaltına alınanlardan 10 kişi tutuklanmıştı. 
Mahkeme, Kılıçın yargılandığı davanın Büyükada davasıyla birleştirilmesine karar vermişti. Davalar birleştirildikten sonra örgüt üyeliği suçundan yargılanan Kılıç 2018 yılının ocak ayında hakim karşısına çıkmış, tahliye edilmesine rağmen hapishaneden çıkmadan yeniden tutuklanmıştı. Kılıç, 14 aylık tutukluluğun ardından, 15 Ağustos 2018da yapılan tutukluluk incelemesiyle tahliye edilmişti.

Son güncelleme: 12:48 06.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı