• Turkhane Logo

Emniyet, Bakan Yardımcısı Akın Gürlek’i uyarmış: ‘Uyuşturucu baronundan rüşvet alma’

15:50 03 Ocak 2024 Çarşamba
Emniyet, Bakan Yardımcısı Akın Gürlek’i uyarmış: ‘Uyuşturucu baronundan rüşvet alma’





Uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya’nın tahliyesi karşılığında Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek ve Adli Tıp Kurumu Başkanı Hızır Aslıyürek’e milyon dolarlık rüşvet teklif edildi. Durum Emniyet istihbarat tarafından ortaya çıkarılınca plan iptal oldu.



Felçli uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya’nın adamlarının, tahliye için girişimde bulundukları ortaya çıktı. Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek ve Adli Tıp Kurumu Başkanı Hızır Aslıyürek’e tahliye için milyon dolarlık bir teklif sunulurken, bu hazırlık istihbaratın deşifresiyle başarısız oldu.



GEÇEN YIL NİSAN AYINDA YAKALANDI



Uyuşturucu ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan ve 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan felçli lakaplı Urfi Çetinkaya ile suç örgütü üyesi 5 kişi 12 Nisan 2023 tarihinde Sarıyer’de bir adrese düzenlenen operasyonla yakalandı. Bu süreçte Akın Gürlek cezaevlerinden sorumluydu. Yargıdan üst düzey bir yetkilinin verdiği bilgiye göre; Urfi Çetinkaya’nın adamları Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek ve Adli Tıp Kurumu Başkanı Hızır Aslıyürek ile temasa geçmek için kolları sıvadılar.



ADALET BAKAN YARDIMCISI UYARILDI



Bu isimler Çetinkaya’nın hastalığı nedeniyle Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesi, oradan alınacak cezaevinde kalamaz raporunun ardından Çetinkaya’nın tahliyesinin sağlanmasını için bu isimlerle temasa geçti. Bu durum istihbarat raporlarına yansıdı. Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanı, Gürlek ile konuşarak uyarıda bulundu. Çetinkaya’nın tahliyesinin büyük bir krize neden olacağı aktarıldı.



AKIN GÜRLEK DURUMU DOĞRULADI



Yaşanan bu gelişmeyle ilgili Halktv’den Seyhan Avşar’a konuşan Gürlek, “Emniyet genel müdürlüğü bir şeyler duyuyor. Tabii bizlere bu durum iletildi. Bizde duruma müdahale ettik. ATK Başkanını arayıp, ‘aman’ dedik” dedi.
ATK Başkanı ise olaya ilişkin, “Urfi Çetinkaya’nın raporu henüz tamamlanmadı. Ortada verilen bir tahliye kararı yok. Yargı süreci de devam ediyor” dedi.



EMNİYET KAYNAKLARI ATILAN ADIMI YANLIŞ BULDU



Konuyla ilgili Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanı ise, “O kişi cezaevindeyse sorun yok” diyerek girişimi önlediklerini aktardı.



Ancak Adalet Bakanlığı kaynakları Emniyet’in yanlış bir adım attığını öne sürdü. Böyle bir durumda yapılması gerekenin şahısları uyarmak yerine bir suç girişimi ya teşebbüs etme durumunda olay sırasında müdahalede bulunmanın daha doğru olacağını aktardılar.

Son güncelleme: 15:50 03.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı