• Turkhane Logo

Emine Şenyaşar: Dünya duydu sesimizi Erdoğan duymuyor mu?

Urfa Adliyesi önünde 372'nci kez Adalet Nöbeti’ne duran Emine Şenyaşar,“Dünya duydu sesimizi Erdoğan duymuyor mu?” diye sordu.

13:53 15 Mart 2022 Salı
Emine Şenyaşar: Dünya duydu sesimizi Erdoğan duymuyor mu?
Urfa Adliyesi önünde 372'nci kez Adalet Nöbeti’ne duran Emine Şenyaşar,“Dünya duydu sesimizi Erdoğan duymuyor mu?” diye sordu.


Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 372’nci gününde devam ediyor.

Anne oğul Şenyaşar’lar, adliye merdivenlerine oturarak nöbetlerini başlattı. Yolu adliyeye düşen avukat ve yurttaşlara adalet mücadelesine dair aktarımlarda bulunan anne ve oğlu, “Adalet sağlandığında evimizde oturacağız” dedi.


HASTANE KAYITLARI ÇALINDI

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre; Emine Şenyaşar, Adalet Nöbeti’nin “zulüm altında” devam ettiğini belirterek, “Bir yılı aştı nöbetimiz. Çocuklarımı öldürenlerin hepsi tutuklanmadan buradan kalkmayacağız. Oğlum serbest kalsın istiyorum. Oğlum yaklaşık 4 yıldır tek kişilik hücrede tutuluyor. Çocuklarım iş yerinde yaralandı ve hastaneye kaldırıldılar. Devletin hastanesi, devletin yaralıları koruması gerekirdi. Ama hastanede herkesin gözleri önünde katledildiler. Çocuklarımın kanı bir birine karıştı. Hastane kayıtları çalındı, bunu herkes biliyor. Erdoğan’da çocuklarımın suçsuz yere öldürüldüğünü biliyor. Dünya duydu sesimizi Erdoğan duymuyor mu? Emine Erdoğan’ın da çocukları var” şeklinde konuştu.

‘ANNE ADLİYE ÖNÜNDE SAVCILAR NEREDE?’

Aile sosyal medya hesaplarından AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Urfa Valisi Abdullah Erin’i etiketleyerek “Şanlıurfa Adliye kapısında 365+7 gün oldu. Hastanede eşini ve 2 çocuğunu katledenleri vali de biliyor, savcı da biliyor, Urfa halkı da biliyor. Hastaneye alınan her vatandaş devletin güvencesindedir. Anne adliye önünde devletin savcıları nerede?” mesajı paylaştı.

Son güncelleme: 13:53 15.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı