• Turkhane Logo

Emine Erdoğan’ın kuzeninden alınan ‘direkler’ 5 Tarım Bakanlığı bürokratını yedi

Tarım Bakanlığı kampüsü için ‘Bakan’ talimatı ile aydınlatma direği alımı yapıldı.

12:34 17 Eylül 2020 Perşembe
Emine Erdoğan’ın kuzeninden alınan ‘direkler’ 5 Tarım Bakanlığı bürokratını yedi
Tarım Bakanlığı kampüsü için ‘Bakan’ talimatı ile aydınlatma direği alımı yapıldı.



Emine Erdoğan’ın kuzeni Veysel Baran’a aitliği iddia edilen 4A Pazarlama A.Ş’ye iş için 98 bin lira ödendi. Ancak alım emrini veren Bekir Pakdemirli ‘daha ucuza olabilirdi’ şayiası çıkınca 5 bürokratı koltuğundan etti.

 AKP iktidarında sıklaşan yolsuzluk iddialarına bir yenisi eklendi. Tarım ve Orman Bakanlığı, ‘çevre aydınlatma revizesi ışıklı direk işi’ni Emine Erdoğan’ın kuzeni Veysel Baran’a ait olduğu ileri sürülen 4A Pazarlama Şirketi’ne ‘ihalesiz’ verdi. Bizzat Bakan Bekir Pakdemirli talimatıyla yapılan alım için firmaya 98 bin lira ödendi. Fakat ‘işin usulsüz yapıldığı’ söylentisi kısa sürede bakanlıkta yayıldı. Kriz büyüyünce alım emri veren Pakdemirli, 5 daire başkanının görevine ‘direk işi’ sebebiyle son verdi.


DAHA UCUZA YAPILABİLİRDİ SÖYLENTİSİ ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Cumhuriyet’ten Sena Yaşar’ın haberine göre Bakanlığın Eskişehir yolundaki kampüsü için Destek Hizmetleri Daire Başkanlığınca aydınlatma direği alımı yapıldı. Bu kapsamda 4A Pazarlama A.Ş’ye 16 direk siparişi verilip KDV dahil 98 bin lira ödendi. Daire Başkanı Fatih Sarıkaya’nın ihale açmaması ve doğrudan Bakan talimatı ile ödeme yapması kurum koridorlarında işin yanlış usulle yapıldığı ‘daha ucuza alınabileceği’ iddialarına yol açtı. 40’tan fazla personelin ifadesine başvuruldu. Sarıkaya ile Mali Hizmetler Daire Başkanı Ramazan Ata, İnşaat ve Emlak Hizmetleri Daire Başkanı Kurtuluş Mengüloğlu, Sosyal İşler Daire Başkanı Ünal Kaya, İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı Vedat Çatakçı görevden alındı. Sarıkaya yerine Özel Kalem Müdür Vekili Bülent Sezgin getirildi. Bürokratların Bakan talimatlı iş sebebiyle ‘Bakan’ca görevden el çektirilmesinde Pakdemirli’ye yakın ‘gölge bakan’ diye anılan Rıfat Tan Benadam’ın etkisi bulunduğu öne sürüldü.

KARARIN ARKASINDA GÖLGE BAKAN BENADAM VAR İDDİASI

Benadam’ın, görevi harici faaliyetlerde bulunduğu, işleri kontrolünde tuttuğu, bakan adına bürokrat atamaları yaptığı ve Bekir Pakdemirli’nin elektronik imzasını daimi taşıdığı iddiaları gündeme gelmişti. İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş da konuyu TBMM kürsüsüne taşıyıp “Kim bu gölge bakan, Tarım ve Orman Bakanlığını kim yönetiyor?” diye sormuştu.

Son güncelleme: 12:34 17.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı