• Turkhane Logo

Emine Bulut’un cinayetten hemen önce yardım istediği polisler göreve geri döndü

Kırıkkale’deki Emine Bulut cinayetine ilişkin, ihmalleri olduğu gerekçesiyle açığa alınan 5 polis, hakkında başlatılan idari soruşturma sonunda görevlerine iade edildi.

12:24 09 Ocak 2020 Perşembe
Emine Bulut’un cinayetten hemen önce yardım istediği polisler göreve geri döndü
Kırıkkale’deki Emine Bulut cinayetine ilişkin, ihmalleri olduğu gerekçesiyle açığa alınan 5 polis, hakkında başlatılan idari soruşturma sonunda görevlerine iade edildi.


Emine Bulut, Ağustos 2019’da eski eşi Fedai Varan tarafından küçük kızlarının gözü önünde boğazı kesilerek öldürülmüştü. Ağır yaralanan Bulut’un ‘Ölmek istemiyorum’ yakarışı, olayı kaydeden 19 yaşındaki bir gencin cep telefonu kamerasına yansımıştı. Bulut’un bu feryadı ve ardından gelen ölüm haberi Türkiyeyi yasa boğdu. Her kesimden Emine Bulut’un cinayete tanık olan küçük kızına destek mesajları yağdı. Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılamanın ardından sanık Fedai Varan’a “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası verilirken, sanık için haksız tahrik indirimi ve iyi hal indirimi yapılmasına yer olmadığına karar verilmişti.

AÇIĞA ALINDILAR SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI


Sarsıcı olayın ardından ihmali bulunduğu gerekçesiyle, Kırıkkale Valiliğinin talimatıyla Cumhuriyet Polis Merkezinde görevli 5 polis de açığa alınmıştı. Savcılık da “görevi ihmal” iddiasıyla 5 polis hakkında soruşturma başlattı.

BAŞVURUYA DAİR TUTANAK

Dava dosyasına göre Emine Bulut, cinayetten önce yolda karşılaştığı eski kocasından korunmak için saat 14.30 sıralarında Cumhuriyet Polis Merkezine sığındı. Bulut, yaklaşık yarım saat sonra karakoldan ayrıldı. Bulut’un başvurusu polislerce 15.00’de tutanak altına alındı.

Tutanakta şu ifadeler yer aldı: “18 Ağustos 2018 günü saat 14.00 sıralarında boşandığı eşi tarafından takip edildiği gerekçesiyle polis merkezine gelen Emine Bulut isimli şahısla polis merkezinde yapılan mülakatta, polis merkezine geldiğinde yanında bulunan 11 yaşlarındaki F.B.V. isimli kızının henüz 3 aylıkken boşandığı eşi ile çarşıda karşılaşarak tartıştıklarını ve eşi tarafından takip edildiğini beyan etmiş olup, ayrıca boşandığı eşi tarafından cep telefonuna gönderilen küfürlü SMS’lerin olduğunu ancak bunları kızının yanında göstermeyeceğini beyan etmesiyle Grup Amiri ve Teşhis odasına geçildiği, adı geçen bayanın eşi tarafından gönderildiğini iddia ettiği bariz küfürlü SMS’leri kendi telefonundan göstermiş, tahmini 10-15 dakika sonra odanın penceresinden Zafer Caddesi giriş istikametine bakarak onu takip eden boşandığı eşinin gitmiş olduğunu ve artık kendisinin de gitmek istediğini beyanı üzerine kendisine konuyla ilgili bir şikayeti olması halinde müracaatını almamız gerektiği hatırlatılmış, iş bu tutanak tarafımızdan imza altına alınmıştır.”

POLİSLER GÖREVİNE İADE EDİLDİ

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen müfettişler, 5 polis hakkındaki soruşturmaya devam etti etti. İfadelerine başvurulan polisler, Bulut’un karakola geldiğinde herhangi bir şikayette bulunmadığını belirterek, olayda bir kusurlarının olmadığını iddia etti. Yapılan idari soruşturmanın ardından “olayda polislerin bir kusurları bulunmadığı” tespiti yapıldı. İdari soruşturmanın ardından açığa alınan polisler tekrar görevlerine iade edildi. Savcılığın sürdürdüğü soruşturmanın ise hala devam ettiği öğrenildi.

Son güncelleme: 12:24 09.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı