• Turkhane Logo

Emekçilerin talepleri torbaya sığmadı

SES Adana Şubesi, torba yasada taleplerinin tam olarak karşılanmadığını, karşılanmış gibi gözükenleri de zaten mücadeleyle elde ettiklerini belirtti.

15:45 24 Temmuz 2018 Salı
Emekçilerin talepleri torbaya sığmadı
SES Adana Şubesi, torba yasada taleplerinin tam olarak karşılanmadığını, karşılanmış gibi gözükenleri de zaten mücadeleyle elde ettiklerini belirtti.

Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair torba yasa ile ilgili basın açıklaması yapan SES Adana şubesi kanun teklifindeki fiili hizmet süresi zammı, emeklilik ücretindeki artış ve sağlık turizminin yer aldığı maddelere dikkat çekerek kendi taleplerinin tam olarak karşılanmadığını ancak karşılanan hakları da mücadele ile elde ettiklerini söyledi. Açıklamaya önceki dönem milletvekili Zülfikar İnönü Tümer de destek verdi.

YIPRANMA PAYI TÜM SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET EMEKÇİLERİNİ KAPSAMALI

Yıpranma payının verdikleri mücadele sonucu eksik de olsa torbaya dahil edildiğini ifade eden Yüksel, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin tümünü değil, Sadece 1219 sayılı yasa kapsamına  giren tabip, diş tabip, eczacı, hemşire, ebe, sağlık memurunu kapsadığı için sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin taleplerinin tamamının karşılanmadığını ifade etti.  Ayrıca yasanın geçmiş çalışma sürelerini ya da emeklileri de kapsamadığını dile getiren Yüksel,  “Önerimiz 10 yılı aşkındır yoğun olarak dillendirdiğimiz ve 2014 yılında sağlık emek ve meslek örgütlerinin ortak bir yasa tasarısına dönüşen talebimiz nettir. Sağlık ve sosyal hizmet işkolunda çalışan tüm emekçileri kapsamalıdır. Geçmiş çalışma sürelerini kapsamalıdır. emekli olanlar da faydalanmalıdır” dedi.


PERFORMANS UYGULAMASINDAN VAZGEÇİN

Sağlık ve sosyal hizmetin ağır ve tehlikeli işlerden sayılması gerektiğini fade eden Yüksel, torba yasa önerisinde sadece hekimlere yönelik emeklilik maaşların da artış önerildiğni dile getirdi.  SSK  ve BAG- KUR  emeklilerinin artıştan faydalanmadığını dile getiren Yüksel, “657 den emekli olanlarından da sosyal güvenlik destek primi ödemek şartıyla çalışanlar dahil herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna tabi çalışanlar  bundan faydalanamazlar. Önerimiz, çalışma yaşamını olumsuz etkileyen performans uygulamasından vazgeçilmelidir. Emekçiler arasında ayrımcılık yaratmadan tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine ödenen sabit ödemeler emekliliğe yansıtılmalıdır” dedi.

EK ÖDEMELER TÜM EMEKÇİLERİ KAPSAMALI

Sağlık turizminin döner sermaye gelirlerinin yarısının hekimler ve diş hekimlerine dağıtılacağı önerildiğini dile getiren  Yüksel, “Sendikamız sağlık turizmi anlayışına karşı çıkmaktadır. Çünkü bir ülkede bulunan tüm insanlar (göçmen, turist, vatandaş) aynı sağlık hizmetlerinden faydalanmalıdır. Bu tür ayrımlar sağlık hizmetlerinin bütünlük ilkesini bozmaktadır. Gelirden kaynaklı dağıtılacak ek ödemelerin tüm emekçileri kapsayacak şekilde dağıtılması gerekir” diye konuştu.

Son güncelleme: 15:45 24.07.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı