• Turkhane Logo

Elon Musk'tan Toyota'ya çağrı

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Japon otomobil üreticisi Toyota'ya çağrı yaptı. Musk, Toyota'nın Kuzey Amerika Şarj Standartı'nı (NACS) kabul etmesini istedi.

19:55 16 Haziran 2023 Cuma
Elon Musk'tan Toyota'ya çağrı
Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Japon otomobil üreticisi Toyota'ya çağrı yaptı. Musk, Toyota'nın Kuzey Amerika Şarj Standartı'nı (NACS) kabul etmesini istedi.

Elektrikli araçlarda farklı türlerde şarj bağlayıcıları bulunuyor. Teslanın kullandığı Kuzey Amerika Şarj Standartı (NACS) bağlayıcısı ise en popülerler arasında yer alıyor.

Birçok firma da son birkaç hafta içinde aldığı yeni karar ile birlikte NACS bağlayıcısını benimsemeye karar verdi. Bu kararı ilk olarak dünyanın en büyük otomobil firmalarından biri olan Ford aldı.
Firma aldığı karar kapsamında 2025 yılından itibaren tüm elektrikli araçlarında NACS kullanarak Tesla Superchargerlarla uyumlu hale getireceğini belirtti. 
Gelecek yıldan itibaren Ford EVler, Kuzey Amerikadaki 12 bin Supercharger konumunu kullanabilecek, ancak bir adaptöre ihtiyaç duyacak. 2025 yılında adaptör artık gerekmeyecek.
General Motors da hemen ardından Tesla ile neredeyse aynı ortaklık duyurusunu yaptı ve ChargePoint, Blink ve Kempower gibi birçok şarj şirketi de NACSyi kullanacaklarını açıkladı.
Blink yaptığı açıklamada Tesla, GM ve Fordun son duyurularını göz önüne aldığımızda, teknolojiler ilerledikçe ve endüstri paydaşları bir araya gelip en iyi uygulamaları değerlendirdikçe, EV şarj endüstrisinin sürekli evrimini açıkça görüyoruz dedi.
ELON MUSKTAN TOYOTAYA ÇAĞRIJapon otomobil üreticisi Toyota yeni şarj bağlayıcısı bZ4X EVyi tanıtmıştı. Business Insider tarafından incelenen şarj bağlayıcısı aci verici derecede yavaş şeklinde nitelendirilmişti.
Elon Muskta Business Insiderın yorumuna atıfta bulunarak Toyotaya NACSa katılmaları gerektiğini söyledi. 
 

Son güncelleme: 19:55 16.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı